ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Прага

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Изследвайте замъка

Разгледайте най-големия древен замък в света

Прегърнете класиката

Прага е повече от древни часовници и бира, но и в това няма нищо лошо

Отвъд Златния град

Провинцията ви очаква

Средновековна вечеря и шоу в Прага

Влезте в диво пиршество в средновековен стил с неограничено количество алкохол!

Всички неща за правене в Прага

Билети за Средновековна вечеря и шоу в Прага онлайн
Средновековна вечеря и шоу
Билети за Средновековна вечеря и шоу с неограничени напитки Прага Влезте в диво пиршество в средновековен стил с неограничено количество ...
Билети за Националния музей в Прага /National Museum/: Пропуснете опашката
Националния музей в Прага
Билети за Националния музей в Прага: Пропуснете опашката + екскурзовод Разходете се по улиците на Прага и влезте в дома ...
Билети за круиз по Дяволския канал онлайн
Kруиз по Дяволския канал
Билети за круиз по Дяволския канал Можете да опитате една от най-романтичните разходки с лодка в ПрагаКей Дворжак Получавайте билетите ...
Билети за Пражкия замък онлайн
Обиколка на Пражкия замък
Билети за 2,5-часова обиколка в Пражкия замък Направете обиколка с екскурзовод на този приказен замъкПражки замък Получавайте билетите си по ...
Loading...

Най-добрите места за посещение в Чехия

Планиране на вашето посещение в Прага

Praga

Език

Чешки

Валута

Чешка крона (Kč)

Код за набиране

420

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Устройство на града

Алеите и дворовете на Прага са прилично „kafkaesque“. Всъщност градът има толкова силна връзка с дезориентацията, че един от методите за съпротива срещу чуждата окупация е разкъсването на уличните знаци, за да се забавят и объркат враждебните нашественици.

Най-лесният начин да разберете Прага е да изхвърлите картата си и просто да се потопите по-дълбоко в объркването. Това е, което Кафка би искал.

Дръзко начало

Легендата разказва, че чешката херцогиня Либуше и съпругът й Пржемисл основават Прага през 8-ми век. Това беше началото на Династията Пржемислид.

Според историята Либуше (която можела да вижда бъдещето) гледала Вълтава от една скала и пророкувала: „Виждам голям град, чиято слава ще докосне звездите“. Това е доста дръзко пророчество, но историята показва, че прогнозата й се сбъдва.

Архитектурен рай

Градът на стоте кули е сред най-популярните туристически дестинации в света. Има много причини и една от тях е фактът, че тук съществуват толкова много различни архитектурни стилове.

Независимо дали сте романски, готически, ренесансов, бароков, рококо, нео-ренесансов, нео-готически, модерно, кубистки, неокласически или ултрамодерен, ще го намерите тук.

Какво да правя в Прага за 3 дни

Praga

История на бирата

За радост на любителите на бирата, те ще намерят много от нея в Прага. Със сигурност ще намерят изобилие от съмишленици: жителите на Чехия пият най-много бира (около 143 литра годишно на човек).

И когато бирата е толкова добра, а традицията на варене толкова стара, кой може да ги обвинява? Чехия е родното място на Пилзнер (идва от град Пилзен) и това е най-популярният тип бира.

Praga

Старият град

Старият град прилича на пощенска картичка от почти всеки ъгъл. В ясен есенен ден,  огрени от слънцето жълто-червени есенни дървета по бреговете на Вълтава, позлатяват и без това богатия силует на града.

Карловият мост е постоянно пълен с туристи почти през цялата година. По поръчка на крал Карл IV през 1357 г. най-зашеметяващият мост в Прага има 16 арки и е облицован с 30 барокови статуи на религиозни фигури. Ако дойдете по изгрев, не само ще изпреварите тълпите, а ще направите и зрелищни снимки.

Praga

Бохемска рапсодия

Подобно на дюни на ветровит плаж, състоянието на Прага се измества и променя през цялата ѝ история. Това е било седалището на двама императори на Свещената Римска империя и столицата на Бохемия. Той също е подлаган на тежка обсада през 1700-те години, две исторически значими дефенестрации и четири десетилетия комунистическа диктатура.

Освен това той е окупиран от армиите на Хитлер през 1939 г. до Пражкото въстание през 1945 г. Прага е столица на Чехословакия и когато Чехия и Словакия разтрогват своя съюз през 1993 г., той става столица на Чешката република.

Еврейски квартал

Някога най-голямото еврейско гето в Европа, Йозефов е неразделна част от историята  на града. Никой друг европейски град не може да претендира за такъв добре запазен еврейски квартал. По ирония на съдбата това до голяма степен се дължи на Адолф Хитлер, който подкрепя опазването на този квартал като „музей на изчезнала раса“.

Пешеходната обиколка е трогателен начин за разглеждане на района и запознаване с историята – включва достъп до всички най-важни паметници и атракции. С шест синагоги, кметство и гробище, целият този изключителен квартал се усеща като жив музей.