ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Париж

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Най-доброто от Париж

Това са забележителностите, които трябва задължително да видите във френската столица

Разгледайте града на светлините 

От семейни занимания през деня до атрактивни кабаретни шоута, това е Париж за всички възрасти и вкусове!

Направете Парижко пътешествие

Обиколете в и около Париж. От лодки и автобуси през града или екскурзии до замъци и тематични паркове

Всички неща за правене в Париж

Билети за Сент Шапел онлайн
Sainte Chapelle (Сент Шапел)
Билети за Sainte Chapelle (Сент Шапел) Зашеметяваща витражна светлина изпълва този параклис от 13 векСент Шапел Получавайте билетите си по ...
Билети за Музей Оранжери онлайн
Музей Оранжери
Билети за Музей Оранжери Водни лилии и още шедьоври на импресионистиМузей Оранжери Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ...
Билети за Национален музей Пикасо-Париж онлайн
Национален музей Пикасо-Париж: Приоритетен вход
Билети за Национален музей Пикасо - Париж: Приоритетен вход Добре дошли в света на Пикасо, най-известния художник от 20-ти векНационален ...
Билети за Триумфалната арка онлайн
Триумфалната арка: Достъп на покрива
Триумфалната арка: Достъп на покрива Наполеоновата почит към неговата Grande Armée и невероятната гледка към ПарижТриумфалната арка Получавайте билетите си ...
Билети за Музей д’Орсе онлайн
Музей д’Орсе
Билети за Музей д'Орсе: Специален вход Зашеметяващи шедьоври на импресионисти във великолепния Музей д'ОрсеМузей д'Орсе Получавайте билетите си по имейл, ...
Билети за Дисниленд Париж онлайн
Билети за Дисниленд Париж
Билети за Дисниленд Париж - избери своята дата на посещение Представления на живо, увеселителни влакчета, паради и още много забавления ...
Билети за Лувър онлайн
Билети за Лувъра – Бърз достъп
Билети за бърз достъп до Лувъра: електронен билет Спестете време с бърз и свободен достъп до най-емблематичния музей в светаЛувър ...
Loading...

Най-добрите места за посещение във Франция

Планиране на вашето посещение във Франция

Париж

Език

Френски

Валута

Евро (€)

Код за набиране

33

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Независимо дали ще вземете метрото, автобуса или крайградските влакове на RER, целият град е много добре транспортно обезпечен. Метрото е може би най-добрият начин да стигнете от точка А до точка Б, докато ще видите повече от града, ако пътувате с автобус.

Има различни опции за билети, така че лесно ще изберете такъв, който да е най-подходящ за вашия престой. Най-доброто място за закупуването им е във всяка от станциите на метрото и RER. Като алтернатива наемете велосипед Vélib за деня и разгледайте града на две колела.

Паркове и градини

С над 400 парка и градини и 250 000 дървета Париж има честта да бъде най-залесената столица в Европа. Пригответе си за пикник Каберне Совиньон и малко Камамбер, след което се отправете към Тюйлери или Люксембургските градини.

Или може би да се направите на философ и да размишлявате над света в Парк Бют Шомон , Венсенският лес или Булонската гора . Всички те са достъпни с метро или автобус, а входът е  безплатен.

Френска кухня

В страна, синоним на страхотна кухня, Париж просто може да е кулинарната столица на света. Със сигурност ще имате избор от страхотни похапвания по всяко време на деня.

Традиционната парижка пивница (brasserie) е задължителна, докато има множество изискани ресторанти за хранене. Ще намерите страхотни малки кафенета и барове, изпъстрени из целия град, предлагащи най-доброто от френската кухня и международните специалитети.

Какво да правя в Париж за 3 дни

Билети за Айфелова кула онлайн

Айфеловата кула

С изключение на Рим и Колизеума, никоя сграда не е обвързана с името за града като Париж и Айфеловата кула, Но това не винаги е било така: проектът на кулата на Густав Айфел е бил много мразен преди, по време и след изграждането му. Всъщност стотици парижки художници и интелектуалци подписват протестно писмо, в което надигат глас  „против строежа, в самото сърце на нашата столица, на безполезната и чудовищна Айфелова кула“.

Но градската управа на Париж вече е решила, че кулата ще служи като монументална арка по време на Световния панаир от 1889 година. И на 15 март 1889 г. тя е завършена. С 18 000 метални части и 2,5 милиона нитове, това е истински подвиг на техниката – перфектният баланс. Кулата е планирано да бъде демонтирана след 20 години, но отчасти поради използването ѝ и като радиопредавател това намерение отпада. И сега това е синоним на самия град – и задължително за посещение в Париж.

Билети за Музеи Париж онлайн

Музеи от световна класа

Париж е благословен с някои наистина изключителни музеи. Звездата е, разбира се, Лувъра , в който се съхранява най-известната картина в историята (всъщност не трябва да я назоваваме, нали?).

Това, което може би не сте знаели, е, че сградата – и колекцията – първоначално са принадлежали на кралското семейство и са отворени за обществеността по време на Френската революция. Днес музеят съхранява над 65 000 предмета, които датират от предисторията до 20 век. Музей д’Орсе (Musée d’Orsay) е друг музей от световна класа. Разположен в сграда на бивша железопътна гара на левия бряг на Сена, той е най-известен с колекцията си от френско изкуство (включително скулптура, снимки и мебели) от 1848-1915.

Той може да се похвали с най-голямата в света колекция от импресионистки и пост-импресионистични шедьоври. Ако съвременното изкуство е нещо повече за вас, посетете Центъра Помпиду , който през 70-те години на миналия век обърна света на изкуството с главата надолу, със своята конструкция „отвътре навън“.

Лафайет

Мода и пазаруване

Коко Шанел, Ив Сен Лоран, Живанши, Диор … имената на световно известни парижки дизайнери се отъждествяват с градът, отдавна превърнал се в мека за модните дизайнери. Независимо дали желаете haute-couture или prêt-á-porter, вие наистина може да се разглезите при избора в Париж. За да стесните избора, помислете да се отправите веднага към Galeries Lafayette, универсалния магазин, който всеки петък следобед е домакин на безплатно модно ревю.

Le Printemps, също и в квартал Hausmann-Opera. това е друг елегантен стар универсален магазин в традицията на Bloomingdales. Ако нито един от тези не ви изпразни кредитната карта, се насочете към „Златният триъгълник“ – зоната между Авеню Марсо (Avenue Marceau), Шанз Елизе (Avenue des Champs-Élysées) и Авеню Монтан (Avenue Montaigne), в която се намират бутици от любимите ви марки висша мода.

Сена

Река Сена

В завещанието си Наполеон Бонапарт иска да бъде погребан на брега на Сена. Искането му не е удовлетворено, но е лесно да се разбере защо е толкова обзет от този воден път – има някаква специално удоволствие от ленивия круиз по тази прочута река. Повечето едночасови обиколки са разказани на няколко езика и са чудесен начин да се запознаете с историята на Париж, докато се възхищавате на много емблематични обекти на ЮНЕСКО за световно наследство в Града на светлината.

Има нещо в това да видите паметниците от реката пресичаща центъра на Париж, която дава както буквална, така и образна „свежа перспектива“. Нашите предложения са да се оставите да се носите по течението на една от известните Парижки лодки (Bateaux Parisiens) . Или, ако се чувствате отегчени,отпийте чаша шампанско на Vedettes de Paris.