ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Париж

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Най-доброто от Париж

Това са забележителностите, които трябва задължително да видите във френската столица

Разгледайте града на светлините 

От семейни занимания през деня до атрактивни кабаретни шоута, това е Париж за всички възрасти и вкусове!

Направете Парижко пътешествие

Обиколете в и около Париж. От лодки и автобуси през града или екскурзии до замъци и тематични паркове

Всички неща за правене в Париж

Билети за Център Помпиду онлайн
Център Помпиду
Билети за Център Помпиду Колекция от модерно изкуство в една от най-иновативните сгради в ПарижЦентър Помпиду Получавайте билетите си по ...
Прочетете още
Билети за Пантеона онлайн
Пантеона: Приоритетен вход
Билети за Пантеона: Приоритетен вход Най-приказно място за погребение във ФранцияПантеон Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ни ...
Прочетете още
Билети за Сент Шапел онлайн
Sainte Chapelle (Сент Шапел): Приоритетен вход
Билети за Sainte Chapelle (Сент Шапел): Приоритетен вход Зашеметяваща витражна светлина изпълва този параклис от 13 векСент Шапел Получавайте билетите ...
Прочетете още
Билети за Музей Оранжери онлайн
Музей Оранжери
Билети за Музей Оранжери Водни лилии и още шедьоври на импресионистиМузей Оранжери Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ...
Прочетете още
Билети за Национален музей Пикасо-Париж онлайн
Национален музей Пикасо-Париж: Приоритетен вход
Билети за Национален музей Пикасо - Париж: Приоритетен вход Добре дошли в света на Пикасо, най-известния художник от 20-ти векНационален ...
Прочетете още
Билети за Триумфалната арка онлайн
Триумфалната арка: Пропуснете опашката + достъп на покрива
Триумфалната арка: купи билети онлайн и Пропусни опашката + достъп на покрива Наполеоновата почит към неговата Grande Armée и невероятната ...
Прочетете още
Билети за Музей д’Орсе онлайн
Музей д’Орсе
Билети за Музей д'Орсе: Специален вход Зашеметяващи шедьоври на импресионисти във великолепния Музей д'ОрсеМузей д'Орсе Получавайте билетите си по имейл, ...
Прочетете още
Билети за Дисниленд Париж онлайн
Дисниленд Париж: Пропуснете опашката
Билети за Дисниленд Париж - купи и пропусни опашката Представления на живо, увеселителни влакчета, паради и още много в този  ...
Прочетете още

Най-добрите места за посещение във Франция

Планиране на вашето посещение във Франция

Париж

Език

Френски

Валута

Евро (€)

Код за набиране

33

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Независимо дали ще вземете метрото, автобуса или крайградските влакове на RER, целият град е много добре транспортно обезпечен. Метрото е може би най-добрият начин да стигнете от точка А до точка Б, докато ще видите повече от града, ако пътувате с автобус.

Има различни опции за билети, така че лесно ще изберете такъв, който да е най-подходящ за вашия престой. Най-доброто място за закупуването им е във всяка от станциите на метрото и RER. Като алтернатива наемете велосипед Vélib за деня и разгледайте града на две колела.

Паркове и градини

С над 400 парка и градини и 250 000 дървета Париж има честта да бъде най-залесената столица в Европа. Пригответе си за пикник Каберне Совиньон и малко Камамбер, след което се отправете към Тюйлери или Люксембургските градини.

Или може би да се направите на философ и да размишлявате над света в Парк Бют Шомон , Венсенският лес или Булонската гора . Всички те са достъпни с метро или автобус, а входът е  безплатен.

Френска кухня

В страна, синоним на страхотна кухня, Париж просто може да е кулинарната столица на света. Със сигурност ще имате избор от страхотни похапвания по всяко време на деня.

Традиционната парижка пивница (brasserie) е задължителна, докато има множество изискани ресторанти за хранене. Ще намерите страхотни малки кафенета и барове, изпъстрени из целия град, предлагащи най-доброто от френската кухня и международните специалитети.

Какво да правя в Париж за 3 дни

Билети за Айфелова кула онлайн

Айфеловата кула

С изключение на Рим и Колизеума, никоя сграда не е обвързана с името за града като Париж и Айфеловата кула, Но това не винаги е било така: проектът на кулата на Густав Айфел е бил много мразен преди, по време и след изграждането му. Всъщност стотици парижки художници и интелектуалци подписват протестно писмо, в което надигат глас  „против строежа, в самото сърце на нашата столица, на безполезната и чудовищна Айфелова кула“.

Но градската управа на Париж вече е решила, че кулата ще служи като монументална арка по време на Световния панаир от 1889 година. И на 15 март 1889 г. тя е завършена. С 18 000 метални части и 2,5 милиона нитове, това е истински подвиг на техниката – перфектният баланс. Кулата е планирано да бъде демонтирана след 20 години, но отчасти поради използването ѝ и като радиопредавател това намерение отпада. И сега това е синоним на самия град – и задължително за посещение в Париж.

Билети за Музеи Париж онлайн

Музеи от световна класа

Париж е благословен с някои наистина изключителни музеи. Звездата е, разбира се, Лувъра , в който се съхранява най-известната картина в историята (всъщност не трябва да я назоваваме, нали?).

Това, което може би не сте знаели, е, че сградата – и колекцията – първоначално са принадлежали на кралското семейство и са отворени за обществеността по време на Френската революция. Днес музеят съхранява над 65 000 предмета, които датират от предисторията до 20 век. Музей д’Орсе (Musée d’Orsay) е друг музей от световна класа. Разположен в сграда на бивша железопътна гара на левия бряг на Сена, той е най-известен с колекцията си от френско изкуство (включително скулптура, снимки и мебели) от 1848-1915.

Той може да се похвали с най-голямата в света колекция от импресионистки и пост-импресионистични шедьоври. Ако съвременното изкуство е нещо повече за вас, посетете Центъра Помпиду , който през 70-те години на миналия век обърна света на изкуството с главата надолу, със своята конструкция „отвътре навън“.

Лафайет

Мода и пазаруване

Коко Шанел, Ив Сен Лоран, Живанши, Диор … имената на световно известни парижки дизайнери се отъждествяват с градът, отдавна превърнал се в мека за модните дизайнери. Независимо дали желаете haute-couture или prêt-á-porter, вие наистина може да се разглезите при избора в Париж. За да стесните избора, помислете да се отправите веднага към Galeries Lafayette, универсалния магазин, който всеки петък следобед е домакин на безплатно модно ревю.

Le Printemps, също и в квартал Hausmann-Opera. това е друг елегантен стар универсален магазин в традицията на Bloomingdales. Ако нито един от тези не ви изпразни кредитната карта, се насочете към „Златният триъгълник“ – зоната между Авеню Марсо (Avenue Marceau), Шанз Елизе (Avenue des Champs-Élysées) и Авеню Монтан (Avenue Montaigne), в която се намират бутици от любимите ви марки висша мода.

Сена

Река Сена

В завещанието си Наполеон Бонапарт иска да бъде погребан на брега на Сена. Искането му не е удовлетворено, но е лесно да се разбере защо е толкова обзет от този воден път – има някаква специално удоволствие от ленивия круиз по тази прочута река. Повечето едночасови обиколки са разказани на няколко езика и са чудесен начин да се запознаете с историята на Париж, докато се възхищавате на много емблематични обекти на ЮНЕСКО за световно наследство в Града на светлината.

Има нещо в това да видите паметниците от реката пресичаща центъра на Париж, която дава както буквална, така и образна „свежа перспектива“. Нашите предложения са да се оставите да се носите по течението на една от известните Парижки лодки (Bateaux Parisiens) . Или, ако се чувствате отегчени,отпийте чаша шампанско на Vedettes de Paris.