ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Начало > Франция > Париж > Билети за Айфеловата кула с асансьор и екскурзовод – пропусни опашката за билети,

Билети за Айфеловата кула: Достъп до втория етаж с асансьор и екскурзовод в група до 20 души – Пропуснете опашката за билети

Направете обиколка, включваща пълен достъп, на световноизвестната кула на Гюстав Айфел!

Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ни

Разпечатайте билета си

Преди да резервирате, моля да се запознаете:

• Не се допускат големи чанти, куфари, несгъваеми колички и опасни предмети.
• По време на натоварения сезон, дори с билети за пропускане на опашката, чакането за достъп до втория етаж може да бъде до 25 минути.
• Деца под 3 години влизат безплатно. Моля да изберете безплатен билет за тях.
• Достъпът до върха не е разрешен за хора с увреждания от съображения за безопасност.
• Този билет не подлежи на възстановяване. Всички продажби са окончателни.

Инструкции

ВАЖНО: Покажете ваучера си за смартфон в туристическата агенция Paris Trip, разположена до Айфеловата кула (посетете туристическа агенция в Париж 41 Avenue de la Bourdonnais, 75007, Париж).
• Не отивайте директно до Айфеловата кула, за да вземете билетите си, обиколката бележи своето начало от агенцията.
• Трябва да пристигнете на мястото за среща минимум 15 минути преди уговорения час;
• При закъснение обиколката не се възстановява и не подлежи на промяна!
• Притежателите на билети за върха трябва да чакат на опашка на 2-ри етаж за асансьор. Елементът ,,Пропусни опашката” /Skip-The-Line/ се прeдлага само до втория етаж.

Преглед

Работно време

Понеделник: 09:30 – 22:30ч
Вторник: 09:30 – 22:30ч
Сряда: 09:30 – 22:30ч
Четвъртък: 09:30 – 22:30ч
Петък: 09:30 – 22:30ч
Събота: 09:30 – 22:30ч
Неделя: 09:30 – 22:30ч

Посетете тази атракция без багаж

Намери гардероб за багаж в Париж с помощта на Radical Storage

Описание

Какво да очаквате с тези билети за Айфеловата кула:

 

От само себе си се разбира, че изкачването на Айфеловата кула трябва да бъде част от Вашия маршрут в Париж. Има ли по-емблематична сграда в целия свят?

Вашето приключение започва с кратка разходка от кулата, където ще Ви бъде разказано за нейната история от опитен екскурзовод. Спестете си чакането по опашки, за да достъпите входа на Айфеловата кула и директно се отправете към платформата за наблюдение на второто ниво. Там ще научите повече за конструкцията от 18 000 части, която някога е била оприличавана като рана в очите на парижани.

След това се качете до върха с асансьор, за да се полюбувате на Париж и отвъд него от върха на кулата. Можете да видите бившия офис на самия Густав Айфел или да изпиете по питие в бара, докато се наслаждавате на гледка, на която милиони са се любували преди Вас!

Вижте още

Айфеловата кула е една от най-емблематичните забележителности в света и символ на Париж, Франция.

 

Има няколко причини, поради които е най-посещаваната атракция в света:

 

 1. Емблематична структура: Айфеловата кула е световно призната като символ на Франция, което я прави задължително място за посещение от туристите, посещаващи Париж.
 2. Историческо значение: Кулата е построена през 1889 г. за Световното изложение и първоначално е била предназначена да бъде временна конструкция. Въпреки това бързо се превърна в популярна атракция и беше спасен от унищожение.
 3. Невероятни гледки: Айфеловата кула предлага спираща дъха гледка към Париж от трите си палуби за наблюдение. Посетителите могат да видят забележителности като Триумфалната арка, катедралата Нотр Дам и река Сена.
 4. Достъпност: Айфеловата кула е лесно достъпна с обществен транспорт, което я прави удобна за посещение от туристи.
 5. Културно значение: Кулата е представена в безброй филми, телевизионни предавания и произведения на изкуството, което я прави културна икона, която привлича хора от цял свят.

 

Като цяло комбинацията от историческо значение, зашеметяващи гледки и културно значение прави Айфеловата кула задължителна атракция за туристите, посещаващи Париж, и допринася за нейния статут на най-посещаваната атракция в света.

 

Ето някои по-малко известни факти за Айфеловата кула:

 

 1. Първоначално Айфеловата кула не е била предназначена да бъде постоянна структура. Построен е като център на Световния панаир през 1889 г. и първоначално е планирано да бъде демонтиран след края на панаира.
 2. Кулата е кръстена на Густав Айфел, инженерът, който я е проектирал. Айфел също е участвал в изграждането на Статуята на свободата.
 3. Айфеловата кула е най-високата изкуствена конструкция в света, когато е завършена през 1889 г., и остава такава до завършването на Chrysler Building в Ню Йорк през 1930 г.
 4. Кулата е почти разрушена през 1909 г., когато разрешението й изтича и вече не се счита за полезна. Той беше спасен от френската армия, която видя потенциала му като радио антена.
 5. Айфеловата кула се боядисва на всеки седем години, като процесът изисква 60 тона боя.
 6. Кулата има таен апартамент на третия етаж, който е построен за Гюстав Айфел. Сега се използва за специални гости и събития.
 7. По време на Втората световна война французите прерязват кабелите на асансьора на кулата, така че нацистите да не могат да я използват за оглед на града.
 8. Айфеловата кула е била мястото на много смели каскади, включително ходене по въже от Philippe Petit през 1974 г. и BASE скок от Jeb Corliss през 2011 г.
 9. Кулата има три нива, които са отворени за обществеността, а посетителите могат да се изкачат по стълби или да вземат асансьор, за да стигнат до върха.
 10. Айфеловата кула е популярно място за предложения за брак и се смята, че всяка година на кулата се правят над 300 предложения за брак.

 

Най-доброто време за посещение на Айфеловата кула в Париж, Франция до голяма степен зависи от вашите лични предпочитания и приоритети.

 

Ако предпочитате да избягвате големи тълпи и дълги опашки, обикновено се препоръчва да посетите през ниския сезон (ноември до март, с изключение на празниците) и през делничните дни вместо през уикендите. Часовете между 9:00 ч. и 11:00 ч. или след 17:00 ч. обикновено са по-малко пренаселени от обедните часове.

 

Въпреки това, ако искате да видите Айфеловата кула осветена през нощта, най-добре е да я посетите след залез слънце, когато кулата е осветена за първите 5 минути на всеки час до 1:00 сутринта (2:00 часа през летните месеци).

 

Ако искате да видите невероятна гледка към града от върха на кулата, препоръчително е да посетите през деня, когато видимостта е по-добра. Също така е най-добре да проверите прогнозата за времето, преди да отидете, тъй като гледката може да бъде скрита от мъгла или дъжд.

 

По принцип е добра идея да резервирате билети за Айфеловата кула предварително онлайн, за да спестите време и да избегнете чакането на дълги опашки.

Билет

Характеристики на билета
 • Приемат се билети, показани на смартфона на посетителя.
Какво е включено
 • Достъп до 2-рия етаж на Айфеловата кула, без да се налага да чакате своя ред.
 • Англо/френско-говорящ екскурзовод.
Какво не е включено
 • Бакшиш (по избор)
 • Качване до върха (отделна опция)
Промяна или анулиране на билета

Не са възможни промени за тези билети за Айфеловата кула.

Местоположение

Адрес

Айфеловата Кула
Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Париж, Франция