ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Начало > Франция > Париж > Център Помпиду

Билети за Център Помпиду

Колекция от модерно изкуство в една от най-иновативните сгради в Париж

Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ни

Показване на билети през вашия смартфон

Преглед

Работно време

Понеделник: 11:00 – 21:00 часа
Вторник: затворено
Сряда: 11:00 – 21:00 часа
Четвъртък: 11:00 – 21:00 часа
Петък: 11:00 – 21:00 часа
Събота: 11:00 – 21:00 часа
Неделя: 11:00 – 21:00 часа

Посетете тази атракция без багаж

Намери гардероб за багаж в Париж с помощта на Radical Storage

Акценти
  • Проучете отвътре сградата, която се счита за една от най-радикалните архитектурни постижения на 20-ти век
  • Разгледайте най-голямата колекция от произведения на модерни и съвременни изкуства в Европа и се възхитете на майстори от 20-ти век като Пикасо, Макс Ернст, Кандински, Матис, Ман Рей и Франсис Бейкън.
  • Последният етаж гледа към Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам и базиликата Сакре Кьор. Това са едни от най-добрите гледки към града и се вглеждат в покривите на Париж
Описание

Архитектурата на Центъра предизвиква остра полемика: тръбопроводи, електрически стълби, метални мостове – всичко, което традиционно е скрито, тук е оставено на показ. На парижки жаргон центърът се сдобива с прякора „Света Богородица на тръбопроводите“, или „Помпидолиум“. Хората го наричат също „склад на изкуството“, „фабрика за газ“, „петролна рафинерия“. Но въпреки спорната си архитектура Центърът жъне широк обществен успех.

Вижте още +

Предназначен за 5 хиляди посетители ежедневно, центърът посреща в действителност два пъти повече. Повечето посетители идват, за да видят големите изложби на съвременни артисти, но Обществената информационна библиотека и медиатеката ѝ, също записват рекорди по наплив. Така думите на Ренцо Пиано, че е искал да „разруши имиджа на една културна сграда. Това е мечтата за една извънредно свободна връзка между изкуството и хората, където човек усеща в същото време и града“, се превръщат в сбъднат замисъл.

 

Намиращ се по средата на Париж, центърът Помпиду се описва най-добре като сграда, обърната навън. Утилитарните функции, като водопровод, вентилационни отвори и кабели, са част от външната фасада и всичко е направено в прозрачно стъкло.

 

Това поставя основите на новаторското изкуство вътре. Започнете на последния етаж и се запознайте с различните „изми“: фовизма, експресионизма, кубизма, дадаизма и сюрреализма, всички хронологично изложени през 20-ти век. По пътя ще видите произведения на Пикасо, Ман Рей, Шагал и много, много други.

 

От 1960 г. насам творбите се изместват от модерни към съвременни. Анди Уорхол е най-разпознаваемото име, но изкуството на светилата като Ричард Хамилтън, Дан Флавин и Луис Буржоа също ще направи впечатление.

 

Центърът включва и голяма обществена библиотека, изследователски център за акустика и музика, както и някои от най-добрите гледки към града. разгледайте това, което харесвате, но не пропускайте възможността да посетите последния етаж и да видите Айфеловата кула и покривите на най-романтичния град в света.

Билет

Характеристики на билета

Незабавна доставка на билети

Приемат се билети през смартфони

Какво е включено

Достъп до постоянната колекция в Центъра Помпиду

Достъп до покрива

Достъп до Galerie des Enfants

Достъп до временните изложби

Достъп до галерии 3 и 4

Инструкции

Използвайте приоритетния вход в Център Помпиду, който ще ви отведе направо до контролния пункт за сигурност

След проверката за сигурност, пропуснете опашката за покупка на билети, отидете направо в музея и покажете своя билет за смартфон

Поради успеха на настоящите изложби, времето за изчакване е по-дълго от обикновено. Тези опашки се отнасят за всички притежатели на билети, така че, моля, бъдете търпеливи

Промяна или анулиране на билета

Анулиране на този билет не е възможно

Възможни са промени за този билет

Местоположение

Адрес

Centre Pompidou

Place Georges-Pompidou, 75004, Paris