ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Версай

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Топ атракции във Версай

Най-добрите места за посещение във Франция

Планиране на вашето посещение във Франция

Париж

Език

Френски

Валута

Евро (€)

Код за набиране

33

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Независимо дали ще вземете метрото, автобуса или крайградските влакове на RER, целият град е много добре транспортно обезпечен. Метрото е може би най-добрият начин да стигнете от точка А до точка Б, докато ще видите повече от града, ако пътувате с автобус.

Има различни опции за билети, така че лесно ще изберете такъв, който да е най-подходящ за вашия престой. Най-доброто място за закупуването им е във всяка от станциите на метрото и RER. Като алтернатива наемете велосипед Vélib за деня и разгледайте града на две колела.

Паркове и градини

С над 400 парка и градини и 250 000 дървета Париж има честта да бъде най-залесената столица в Европа. Пригответе си за пикник Каберне Совиньон и малко Камамбер, след което се отправете към Тюйлери или Люксембургските градини.

Или може би да се направите на философ и да размишлявате над света в Парк Бют Шомон , Венсенският лес или Булонската гора . Всички те са достъпни с метро или автобус, а входът е  безплатен.

Френска кухня

В страна, синоним на страхотна кухня, Париж просто може да е кулинарната столица на света. Със сигурност ще имате избор от страхотни похапвания по всяко време на деня.

Традиционната парижка пивница (brasserie) е задължителна, докато има множество изискани ресторанти за хранене. Ще намерите страхотни малки кафенета и барове, изпъстрени из целия град, предлагащи най-доброто от френската кухня и международните специалитети.