ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Берлин

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Вземете своите „бързи“ културни преживявания

Топ билети за да спестите време

Нещо малко по-различно

Направете пътуване, което да запомните с тези специални берлински забележителности

Всички неща за правене в Берлин

Билети за музея Пергамон/Пергамския музей: Пропуснете опашката
Музея Пергамон
Билети за музея Пергамон/Пергамския музей: Пропуснете опашката Част от най-добрите съкровища на древния святМузея Пергамон- локация Получавайте билетите си по ...
Билети за Музей на Илюзиите в Берлин: Пропуснете опашката
Музей на Илюзиите в Берлин
Билети за Музей на Илюзиите в Берлин Вижте как законите на физиката могат да ни покажат и силата на забавлението ...
Билети за двореца Кьопеник: Пропуснете опашката
Дворец Кьопеник
Билети за двореца Кьопеник Научете всичко за декоративното изкуство в този зашеметяващ бароков воден дворец Дворец Кьопеник - локация Получавайте ...
Билети за LEGOLAND® Discovery Centre Berlin онлайн
LEGOLAND® Discovery Centre Berlin: Пропуснете опашката
Билети за LEGOLAND® Discovery Centre Berlin: Пропуснете опашката LEGO®- място, където да събудите художника, архитекта и детето в себе сиLEGOLAND® ...
Loading...

Най-добрите места за посещение в Германия

Планиране на вашето посещение в Берлин

berlin

Език

Немски и английски

Валута

Евро (€)

Код за набиране

+49

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Общественият транспорт в Берлин е сравнително лесен за ползване, като билетите са валидни за U-Bahn, S-Bahn, трамваи и регионални влакове. Градът е доста разпръснат, така че ще се радвате да имате транспорт, който да ви помогне да стигнете от точка А до Б.

Няма входни бариери за метрото, като жителите и туристите използват „честната“ система, но по-добре да не рискувате глоба. Ако планирате три или повече пътувания за един ден, дневен билет (Tageskarte) е интелигентен ход.

Метеорологично време

Когато слънцето грее над Берлин, една разходка по реката може да ви накара да се почувствате като в най-добрия град на земята. Април-юни са добри месеци за посещение, като времето обикновено остава по-сухо, отколкото в други части на Германия.

Юли и август могат да станат доста горещи, така че ако планирате много разходки, опитайте април или го оставете до средата на септември, когато тълпите туристи също са по-поносими. Ако сте любител на фестивала, през юни винаги има какво да видите.

Берлинска храна и напитки

Шницели и гевреци и бири, о, колко вкусно! От халби до Мишелен звездите, Берлин е град, който осигурява на своите гладни посетители всичко, което си пожелаят. Ако е хот-дог, за когото жадувате, (а защо не?), Вие сте на правилното място. Вземете Currywurst – хот-дог със сос от кетчуп / къри, който е като никой друг.

Друго нещо, което трябва да опитате, е „senfeier“ – твърдо сварени яйца с картофено пюре, покрити с кремообразен горчичен сос. Точно толкова вкусно, както обещаваме.

Какво да правя в Берлин за 3 дни

Билети за Музея на ГДР онлайн

Отстъпете назад във времето в музея на ГДР

Бившата комунистическа държава може да е различна през 2019 г., но можете да видите точно какво е било през онези 40 години управление на ГДР в този музей, който също е къща.

Два пъти номиниран за Европейски музей на годината, тази невероятна „машина на времето“ ви позволява да ровите из шкафове и чекмеджета, да бъдете разпитвани от Щази, да получите представа за живота в социалистическа Германия и да оцените свободата си както никога досега. Дори ще излезете през парче от Берлинската стена.

Посетете Музея на компютъра

Някога искали ли сте да опитате с класиката като Pong-Machine, гигантския джойстик, Donkey Kong, Asteroids и Space Invaders? Разбира се, че да и сега можеш да ги докоснеш с ръка в Берлинския Computerspielemuseum.

Научете историята на игрите и техните създатели, обиколете с Лара Крофт, срещнете се с Nimrod, станете свидетели на работещи оригинали и кажете „УАУ“ на над 300 игри и свързани с компютрите  предмети. Известната PainStation прави токови удари, когато се объркате. Продължавайте, знам, че сте любопитни!

Билети за Островът на музеите в Берлин онлайн

Разгледайте острова на музеите

Този остров, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство в средата на Шпрее, може да се похвали с някои от най-важните музеи в Берлин, включително Новият Музей, горд дом на древноегипетски бюст на Нефертити, а също и музея Пергамон, един от най-важните и впечатляващи археологически колекции в света.

Другата половина на Музейния остров има басейн, библиотека и други съкровища. Почувствай  се като истински берлинчанин и прекарай деня сред забележителностите тук, на това централно място.

Berlinskata stena

Вижте Берлинската стена

Разрушената с радостни възгласи между юни и ноември 1990 г., Берлинска стена е непоклатимата разделителна линия преди да бъде съборена. Можете да научите всичко за Берлинската стена на възстановен участък, който обхваща южната граница на Wedding  и Mitte.

На Чекпойнт Чарли ще видите какъв е бил граничния контрол между изток и запад по време на Студената война – ако можете да си го представите около туристите. За да видите повече, разходете се по Шпрее до отсечката, известна като Галерията East Side.