ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Хамбург

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Акценти в Хамбург

Разгледайте основните забележителности на града

Всички неща за вършене в Хамбург

Билети за Музей на восъчните фигури Panoptikum, Хамбург /Tickets for Wax Museum Panoptikum/: Пропуснете опашката

Музей на восъчните фигури Паноптикум, Хамбург /Tickets for Wax Museum Panoptikum/

Билети за Музей на восъчните фигури Паноптикум, Хамбург /Tickets for Wax Museum Panoptikum/: Пропуснете опашката Вижте Адел, кралица Елизабет II, ...
Прочетете още
Билети за Международен морски музей в Хамбург онлайн

Международен морски музей в Хамбург

Билети за Международен морски музей в Хамбург Разкрийте завладяващата морска история на Хамбург и повече на 9 корабни палубиМеждународен морски ...
Прочетете още
Билети за Kunsthalle, Хамбург /Hamburger Kunsthalle/: Пропуснете опашката

Kunsthalle, Хамбург /Hamburger Kunsthalle/

Билети за Kunsthalle, Хамбург /Hamburger Kunsthalle/: Пропуснете опашката Един огромен музей на изкуството, специализиран в европейската живопис!Kunsthalle, Хамбург /Hamburger Kunsthalle/- ...
Прочетете още

Най-добрите места за посещение в Германия

Планирайте посещението си в Хамбург

bileti-hamburg-1

Език
Немски

Валута
Евро (€)

Код за набиране
+49

Часова зона
Централноевропейско време (CET)

Разрастващ се град

С нарастващата репутация на един от най-готините градове в света, вторият по големина град в Германия и най-голямото пристанище прави града мултикултурен. Сградите с изглед към морето създават атмосфера за някои от най-добрите ресторанти в страната, докато части от района на червените светлини Reeperbahn се конкурират с тези в Амстердам. Хамбург е известен с класическата си музика, а местните жители се гордеят със своята концертна зала – Elbphilharmonie. Но музикалните фестивали през цялата година и пулсиращият нощен живот доказват, че сцената днес е по-динамична. Искате ли да се убедите сами? Потърсете нощния клуб, който преди е бил бункер от Втората световна война.

Опознаване

Ако сте културен лешояд с голям списък със задачи, добре е да си вземете дневен пропуск и да се възползвате от всички удобни възможности на градския транспорт на Хамбург. Обществените автобуси обхващат целия град на няколко различни линии, докато фериботната система може да предложи живописна алтернатива. Фериботите минават на всеки 15 минути през целия ден по Елба и между HafenCity и Teufelsbrück. Влаковете U-Bahn и S-Bahn ще ви пренесат навсякъде. Но дори и да спират вечерта, не е нужно и вие да спирате- просто потърсете удобните нощни автобуси.

Време и кога да отидете

Има много интересни неща, които може да правите през цялата година в Хамбург. Гордеейки се с отлични музеи и вътрешни занимания, градът ще ви държи топло и уютно през цялата зима, когато температурите падат до около 0 градуса. През лятото попийте малко лъчи в красивите паркове или се разходете из крайбрежната улица. Карайте лодка, докато времето е хубаво. Летните температури са средни през високите 26-те до ниските 21-те градуса, но може да вали спорадично, така че винаги носете чадър в чантата си, за всеки случай.

Какво да правя в Хамбург за 3 дни

International Maritime Museum Hamburg

Палуби и останки в Международния морски музей

Морската история на Хамбург ви очаква вътре в най-старата оцеляла сграда за съхранение в пристанището на Хамбург, сега разпрострян музей на девет палуби. Вземете поправка на морската история и пребройте колко LEGO тухли са били необходими за изграждането на специалната им версия на Queen Mary II. Дръжте здраво руля когато плавате на симулатора, но внимавайте за пиратите! Пътувайте през морския прогрес от древността до 20-ти век и гледайте филм за изграждането на кораб. Това е един забавен музей за мореплавателите и моряците от всички възрасти.

St. Michael's Church Hamburg

Най-голямата часовникова камбана в Германия в църквата “Св. Михаил” Хамбург

Една от забележителните църкви на Хамбург е гордият домакин на най-голямата часовникова камбана в Германия. От кулата ще получите някои от най-добрите гледки към Хамбург и пристанището от височина 106 метра над река Елба. Като една от най-впечатляващите ханзийски протестантски барокови църкви в Европа, тази историческа сграда е видяла и преживяла много катастрофи, от светкавици до нещастни пожари и неописуеми трагедии по време на Втората световна война.

Elbphilharmonie

Лекувайте очите и ушите си в Elbphilharmonie

Една от най-модерните в света акустични концертни зали, която всъщност е дом на три концертни зали, често е изпълнена с хора, които просто искат да заснемат тези невероятни гледки към река Елба. Самата сграда във формата на айсберг се отразява във водата и когато времето е добро, външната тераса я прави идеалното място за препичане на слънце. Най-голямата зала в Elbphilharmonie може да приеме над 2000 души. Защо да не направите някои музикални спомени от Хамбург и да не отидете на представление?

Kunsthalle

Омагьосайте се от изкуството в Кунстхале

Само на кратка разходка от Централната гара, между Binnenalster и Außenalster, се намира един от най-големите и най-добрите музеи в Германия. Строежът на Кунстхале е финансиран от гражданите на Хамбург, а тази гигантска художествена галерия се отворила през 1869 г. Можете да прекарате цял ден тук, изследвайки всички видове невероятно изкуство. Има работа на майсторите, включително Гоя, Рембранд, Рубенс и Каналето, както и светила от 19 век като Мане, Дега и Гоген. Модерните и съвременни фенове ще се радват на Франц Марк, Франсис Бейкън, Уорхол, Трейси Емин и Пикасо.