ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Атина

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

История на Атина

Всички неща за правене в Атина

Билети за Музея на древногръцките технологии онлайн
Музей на древногръцките технологии
Билети за Музея на древногръцките технологии Удивете се от 300 работещи реплики на древногръцки изобретенияМузей на древногръцките технологии Получавайте билетите ...
Билети за панорамна обиколка на Атина онлайн
Автобус за панорамна обиколка на Атина
Билети за Автобус за панорамна обиколка на Атина Вижте Атина по лесния начин с неограничено ползване на тези удобни автобуси ...
Билети за музея на Акропола онлайн
Музей на Акропола: Пропуснете опашката
Билети за Музея на Акропола: Пропуснете опашката Вижте архаични статуи и археологически разкопки през стъклен подМузей на Акропола Получавайте билетите ...
atina
Акропола в Атина: Пропуснете опашката
Билети за Акропола в Атина: Пропуснете опашката Опознайте най-посещаваното гръцко чудо в АтинаАкропол Получавайте билетите си по имейл, SMS и ...

Най-добрите места за посещение в Гърция

Планиране на вашето посещение в Атина

Атина

Език

Гръцки

Валута

Евро (€)

Код за набиране

30

Часова зона

Източноевропейско лятно време

Времето и кога да отида

От бистро, тюркоазено море до шумни клубове и барове, до извисяващи се древни храмове, Атина има всичко – през цялата година. Ако тълпите ви подлудяват, планирайте посещението си между края на април и средата на юни, когато времето е меко и тълпите са много по-малки.

Ако сте там през юли и август, свършете с разглеждането  забележителностите си рано, преди обедната жега да ви накара да искате да не правите нищо друго, освен да хапвате сладолед на сянка. През юли е обичайно температурите в Атина да се покачат до 37 ° C. През зимата температурите се задържат около 5 до 13 ° C, с много слънце.

Ядене в Атина

Намерете най-добрите места за хапване в Атина, като се ориентирате по тълпите местни жители, които чакат за маси. Феновете на сиренето ще харесат хрупкавите саганаки, хрупкав пържен сладкиш, опакован с Gruyère. Хумусът е неизбежен, а мусаката е задължителна – ястие от патладжан и картофи с кайма отдолу и бешамел отгоре.

Спанакопита също е популярна, тънки кори от тесто (кори за баница), застлани със спанак, билки и сирена. Готви ли ти или търсиш гръцки закуски? Запасете се на оживения Централен пазар – просто внимавайте за главите на овцете в раздела с месо.

Древна Атина

Атина със своята 6000-годишна история е един от най-старите градове в света. Можете да покриете всички основни археологически обекти на различни самостоятелни или екскурзоводски маршрути през 3-километровата пешеходна зона. Повечето хора искат да се приближат близо до Акропола, който хвърля могъщата сянка над Атина от хълма.

Направете низходяща обиколка и не забравяйте да поздравите Атина, Богиня на мъдростта, в Партенона. Най-доброто време да видите тези древни обекти е в късния следобед, когато температурите са по-поносими и можете да хванете залеза.

Какво да правя в Атина за 3 дни

LEGO чудеса в Музея на Акропол

Искате ли да видите гръцко чудо, увековечено в тухли LEGO? Насочете се към подходящия за деца музей на Акрополис, където люлката на западната цивилизация е обяснена забавно за всички. Археолози са разкопала съкровища и експонати от V в. пр.н.е. до V век след Христа.

Позирайте с архаични статуи и ги разгледайте от всички ъгли, подсилени от лъчи слънчева светлина. И вижте най-важните артефакти, открити чрез археологически разкопки в Елевзис.

Чудесата на хълма на Акропола на Атина

Акрополът, древна цитадела, разположена върху гол скалист хълм, е изучен от векове, но никой не знае как са го построили. Най-добрият начин да го видите и почувствате е, като направите обиколка, тогава историята и целта на всеки храм върху свещената скала на Акропола ще бъдат обяснени.

Представете си какво е да гледаш спектакъл в рушащия се театър на Дионис през V в. пр.н.е. Научете за главното светилище на Атина в Партенон и вижте гледките към Атина от пропастта – не забравяйте да носите нехлъзгащите си обувки!

Върнете колата си в The Hellenic Motor Museum (Гръцкия музей на автомобилите)

Когато сте отметнали всички древни чудеса, сменете предавките и разгледайте над 100 невероятни автомобила в Гръцкия музей на автомобилите. От старинни модели до класика, тук има огромна колекция, която да впечатли всеки Top Gear или автамабилен фен.

Разгледайте три етажа и вижте автомобили от 19 и 20 век. От модели, които вече не са в действие като Avions Voisin, Delage и Lagonda, до коли, които все още са по пътищата, като Bugatti, Ferrari и Aston Martin, всички чакат да спечелят вниманието ви тук.

Обиколете лесно с туристически автобус за панорамни обиколки „Hop-on Hop-off Bus Athens“

Атина може да бъде претъпкана и гореща, а вие имате да видите много неща. Най-добрият начин да го направите удобно е туристически автобус за панорамни обиколки с пълен достъп. Важи за 24 или 72 часа, ще имате достъп до три линии и десетки автобуси – без чакане за кабини в жегата.

Спрете при Партенона, античния пазар, музеите, пристанището на Пирея и други.Многоезичните аудио ръководства ви информират за история и дреболии, докато вървите, и получавате две пешеходни и две фотографски обиколки на града.