ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Атина

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

История на Атина

Всички неща за правене в Атина

Не са открити публикации.

Най-добрите места за посещение в Гърция

Планиране на вашето посещение в Атина

Атина

Език

Гръцки

Валута

Евро (€)

Код за набиране

30

Часова зона

Източноевропейско лятно време

Времето и кога да отида

От бистро, тюркоазено море до шумни клубове и барове, до извисяващи се древни храмове, Атина има всичко – през цялата година. Ако тълпите ви подлудяват, планирайте посещението си между края на април и средата на юни, когато времето е меко и тълпите са много по-малки.

Ако сте там през юли и август, свършете с разглеждането  забележителностите си рано, преди обедната жега да ви накара да искате да не правите нищо друго, освен да хапвате сладолед на сянка. През юли е обичайно температурите в Атина да се покачат до 37 ° C. През зимата температурите се задържат около 5 до 13 ° C, с много слънце.

Ядене в Атина

Намерете най-добрите места за хапване в Атина, като се ориентирате по тълпите местни жители, които чакат за маси. Феновете на сиренето ще харесат хрупкавите саганаки, хрупкав пържен сладкиш, опакован с Gruyère. Хумусът е неизбежен, а мусаката е задължителна – ястие от патладжан и картофи с кайма отдолу и бешамел отгоре.

Спанакопита също е популярна, тънки кори от тесто (кори за баница), застлани със спанак, билки и сирена. Готви ли ти или търсиш гръцки закуски? Запасете се на оживения Централен пазар – просто внимавайте за главите на овцете в раздела с месо.

Древна Атина

Атина със своята 6000-годишна история е един от най-старите градове в света. Можете да покриете всички основни археологически обекти на различни самостоятелни или екскурзоводски маршрути през 3-километровата пешеходна зона. Повечето хора искат да се приближат близо до Акропола, който хвърля могъщата сянка над Атина от хълма.

Направете низходяща обиколка и не забравяйте да поздравите Атина, Богиня на мъдростта, в Партенона. Най-доброто време да видите тези древни обекти е в късния следобед, когато температурите са по-поносими и можете да хванете залеза.

Какво да правя в Атина за 3 дни

LEGO чудеса в Музея на Акропол

Искате ли да видите гръцко чудо, увековечено в тухли LEGO? Насочете се към подходящия за деца музей на Акрополис, където люлката на западната цивилизация е обяснена забавно за всички. Археолози са разкопала съкровища и експонати от V в. пр.н.е. до V век след Христа.

Позирайте с архаични статуи и ги разгледайте от всички ъгли, подсилени от лъчи слънчева светлина. И вижте най-важните артефакти, открити чрез археологически разкопки в Елевзис.

Чудесата на хулма на Акропола на Атина

Акрополът, древна цитадела, разположена върху гол скалист хълм, е изучен от векове, но никой не знае как са го построили. Най-добрият начин да го видите и почувствате е, като направите обиколка, тогава историята и целта на всеки храм върху свещената скала на Акропола ще бъдат обяснени.

Представете си какво е да гледаш спектакъл в рушащия се театър на Дионис през V в. пр.н.е. Научете за главното светилище на Атина в Партенон и вижте гледките към Атина от пропастта – не забравяйте да носите нехлъзгащите си обувки!

Върнете колата си в The Hellenic Motor Museum (Гръцкия музей на автомобилите)

Когато сте отметнали всички древни чудеса, сменете предавките и разгледайте над 100 невероятни автомобила в Гръцкия музей на автомобилите. От старинни модели до класика, тук има огромна колекция, която да впечатли всеки Top Gear или автамабилен фен.

Разгледайте три етажа и вижте автомобили от 19 и 20 век. От модели, които вече не са в действие като Avions Voisin, Delage и Lagonda, до коли, които все още са по пътищата, като Bugatti, Ferrari и Aston Martin, всички чакат да спечелят вниманието ви тук.

Обиколете лесно с туристически автобус за панорамни обиколки „Hop-on Hop-off Bus Athens“

Атина може да бъде претъпкана и гореща, а вие имате да видите много неща. Най-добрият начин да го направите удобно е туристически автобус за панорамни обиколки с пълен достъп. Важи за 24 или 72 часа, ще имате достъп до три линии и десетки автобуси – без чакане за кабини в жегата.

Спрете при Партенона, античния пазар, музеите, пристанището на Пирея и други.Многоезичните аудио ръководства ви информират за история и дреболии, докато вървите, и получавате две пешеходни и две фотографски обиколки на града.