ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Барселона

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Топ атракции в и около Барселона

Най-добрите музеи и архитектура в Барселона

Семейни атракции в Барселона

Всички неща за правене в Барселона

Билети за Парк Гюел: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод
Парк Гюел: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод
Парк Гюел: Купи билети и пропусни опашката + обиколка с екскурзовод Посетете модернистката площадка на Гауди на хълма Кармел с ...
Билети за Sant Pau Art Nouveau Site: Пропуснете опашката
Болницата де ла Санта Креу и Сант Пау /Santa Creu i Sant Pau/
Билети за Болницата де ла Санта Креу и Сант Пау /Santa Creu i Sant Pau/: Пропуснете опашката Разгледайте шедьовър на ...
Билети за La Pedrera Essential: Пропуснете опашката + Безплатно аудио ръководство
Каса Мила – Ла Педрера (Casa Milà – La Pedrera)
Билети за Каса Мила - Ла Педрера (Casa Milà - La Pedrera): Пропуснете опашката + включен аудио гид Изумителната Casa ...
Билети за Casa Vicens на Гауди: Пропуснете опашката
Casa Vicens на Гауди
Билети за Casa Vicens на Гауди: Пропуснете опашката Вижте първия шедьовър на Гауди - зашеметяващо проектирана лятна къща Casa Vicens ...
Билети за Националния дворец на изкуствата Каталуния онлайн
Националeн дворец на изкуствата Каталуния: Пропуснете опашката + Достъп на покрива
Билети за Националния дворец на изкуствата Каталуния: Пропуснете опашката + Достъп на покрива Посетете домът на художествените съкровища на КаталунияНационален ...
Билети за Историческия музей на Каталуния онлайн
Исторически музей на Каталуния: Пропуснете опашката
Билети за Историческия музей на Каталуния: Пропуснете опашката Очарователна представа за културата и развитието на Каталуния през цялата историяИсторически музей ...
Билети за Панорамна обиколка на Барселона онлайн
Панорамна обиколка с автобус на Барселона
Билети за Панорамна обиколка с автобус на Барселона Разгледайте Барселона от открит двуетажен автобусПласа де Каталуня Получавайте билетите си по ...
Билети за Музеите на Барселона онлайн
Музеите на Барселона: Пропуснете опашката
Билети за Музеите на Барселона: Пропуснете опашката Открийте Пикасо и още пет топ музеяБюро за туристическа информация в Барселона Получавайте ...

Най-добрите места за посещение в Испания

Планиране на вашето посещение в Барселона

Барселона

Език

Каталунски и испански

Валута

Евро (€)

Код за набиране

34

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Общественият транспорт като метрото, трамваите и FGC (регионални влакове) са най-бързият и удобен начин за предвижване в Барселона.

Различни видове билети и пътни карти могат да бъдат закупени в метростанциите. Не забравяйте да разгледате и пеша – Барселона е пълна със съкровища и тапас, скътани по тесните странични улички.

Метеорологично време

Барселона е известна със слънчевото си средиземноморско време, с топло лято и мека зима.

През летните месеци юли и август достигат до 30 ° C / 86 ° F, а през зимните месеци – до 10 ° C / 50 ° F. Само с 90 дни дъжд годишно, шансовете са пътуването ви до Барселона да бъде напоено със слънце.

Плажове

Фини златисти пясъчни плажове, залети от плитки сини води – крайбрежието нагоре и надолу от Барселона е живописно.

Те са любими на жители и туристи, уникално е да има толкова страхотни плажове толкова близо до такъв велик град. Бреговата линия на Барселона се простира на 5 км и предлага девет великолепни плажа.

Какво да правя в Барселона за 3 дни

Билети за Саграда Фамилия онлайн

Саграда Фамилия

Посетете Sagrada Familia и се изумете от една от най-вдъхновяващите сгради в света. Самият Гауди е бил толкова отдаден на този проект, че е живял на мястото 16 години и е погребан в криптата отдолу.

Спиралните стълбища, седем параклиса, витражи и обширни детайли говорят за всеотдайността на световноизвестния каталунски архитект към този проект. Той трябва да бъде завършен през 2026 г. – на 100-годишнината от смъртта му.

Билети за Парк Гюел онлайн

Парк Гюел

Това се случва, когато оставите брилянтно идиосинкратичния архитект Антони Гауди да проектира външно пространство. Джинджифилови къщи, вълшебен гущер и змийска пейка, която се извива по периметъра, са само част от архитектурния разцвет на Park Güell .

Но тази икона на Барселона също е перфектно поддържана необятна градина. Причудливите докосвания на Гауди по някакъв начин допринасят – а не отвличат от естествената красота.

парк Цитадела

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella е “зеленият бял дроб” на Барселона. Дълго време след създаването си тази земна площ от 17 хектара беше единственият градски парк. Възхитителният зоопарк в Барселона, епичният фонтан и очарователната скулптура на мамут са сред акцентите на посетителите.

За да бъдем честни, самото идване и пикник на слънце или сянка също може да бъде акцента на посещение на този оживен градски парк.

Монсерат

Излизане от града към Монтсеррат

Посетете едно от най-великолепните места на Каталуния. Планинското светилище на Монсерат определено си заслужава пътуването. Монсерат е бенедиктински манастир, природен парк, духовна светиня и каталунски културен крайъгълен камък, всичко в едно.

Посещението тук предлага баланс между културни и природни забележителности. Попийте великолепни гледки от назъбените скални образувания и посетете манастира и музея.