ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Барселона

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Топ атракции в и около Барселона

Най-добрите музеи и архитектура в Барселона

Семейни атракции в Барселона

Всички неща за правене в Барселона

Билети за Саграда Фамилия онлайн
Саграда Фамилия: Бърз достъп
Билети за Саграда Фамилия: Бърз достъп Влезте направо в незавършения шедьовър на ГаудиСаграда Фамилия Получавайте билетите си по имейл, SMS ...
Прочетете още
Билети за стадион Камп ноу онлайн
Стадион Camp Nou
Билети за стадион Camp Nou Посетете емблематичната арена на ФК Барселона и вземете безплатен туристически наръчник за БарселонаСтадион Camp Nou ...
Прочетете още

Най-добрите места за посещение в Испания

Планиране на вашето посещение в Барселона

Барселона

Език

Каталунски и испански

Валута

Евро (€)

Код за набиране

34

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Общественият транспорт като метрото, трамваите и FGC (регионални влакове) са най-бързият и удобен начин за предвижване в Барселона.

Различни видове билети и пътни карти могат да бъдат закупени в метростанциите. Не забравяйте да разгледате и пеша – Барселона е пълна със съкровища и тапас, скътани по тесните странични улички.

Метеорологично време

Барселона е известна със слънчевото си средиземноморско време, с топло лято и мека зима.

През летните месеци юли и август достигат до 30 ° C / 86 ° F, а през зимните месеци – до 10 ° C / 50 ° F. Само с 90 дни дъжд годишно, шансовете са пътуването ви до Барселона да бъде напоено със слънце.

Плажове

Фини златисти пясъчни плажове, залети от плитки сини води – крайбрежието нагоре и надолу от Барселона е живописно.

Те са любими на жители и туристи, уникално е да има толкова страхотни плажове толкова близо до такъв велик град. Бреговата линия на Барселона се простира на 5 км и предлага девет великолепни плажа.

Какво да правя в Барселона за 3 дни

Билети за Саграда Фамилия онлайн

Саграда Фамилия

Посетете Sagrada Familia и се изумете от една от най-вдъхновяващите сгради в света. Самият Гауди е бил толкова отдаден на този проект, че е живял на мястото 16 години и е погребан в криптата отдолу.

Спиралните стълбища, седем параклиса, витражи и обширни детайли говорят за всеотдайността на световноизвестния каталунски архитект към този проект. Той трябва да бъде завършен през 2026 г. – на 100-годишнината от смъртта му.

Билети за Парк Гюел онлайн

Парк Гюел

Това се случва, когато оставите брилянтно идиосинкратичния архитект Антони Гауди да проектира външно пространство. Джинджифилови къщи, вълшебен гущер и змийска пейка, която се извива по периметъра, са само част от архитектурния разцвет на Park Güell .

Но тази икона на Барселона също е перфектно поддържана необятна градина. Причудливите докосвания на Гауди по някакъв начин допринасят – а не отвличат от естествената красота.

парк Цитадела

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella е “зеленият бял дроб” на Барселона. Дълго време след създаването си тази земна площ от 17 хектара беше единственият градски парк. Възхитителният зоопарк в Барселона, епичният фонтан и очарователната скулптура на мамут са сред акцентите на посетителите.

За да бъдем честни, самото идване и пикник на слънце или сянка също може да бъде акцента на посещение на този оживен градски парк.

Монсерат

Излизане от града към Монтсеррат

Посетете едно от най-великолепните места на Каталуния. Планинското светилище на Монсерат определено си заслужава пътуването. Монсерат е бенедиктински манастир, природен парк, духовна светиня и каталунски културен крайъгълен камък, всичко в едно.

Посещението тук предлага баланс между културни и природни забележителности. Попийте великолепни гледки от назъбените скални образувания и посетете манастира и музея.