ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Барселона

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Топ атракции в и около Барселона

Най-добрите музеи и архитектура в Барселона

Семейни атракции в Барселона

Всички неща за правене в Барселона

Билети за Парк Гюел онлайн
Парк Гюел
Парк Гюел - онлайн билети Безпроблемен достъп до известния парк на Гауди в Барселона - плюс Наръчник на град Барселона!Парк ...
Билети за Каса Мила - Ла Педрера онлайн
Casa Milà – La Pedrera: Пропуснете опашката
Билети за Casa Milà - La Pedrera: Пропуснете опашката Удивителната Casa Milà на Гауди, зашеметяващи гледки към Барселона и безплатен ...
Билети карта за Барселона онлайн
Карта за Барселона
Билети Карта за Барселона Посетете Музея Пикасо, Ботаническата градина на Бареселона, Фондация „Жоан Миро“ и още!Бюро за туристическа информация в ...
Билети за Саграда Фамилия онлайн
Саграда Фамилия: Бърз достъп
Саграда Фамилия: Билети за Бърз достъп Влезте направо в незавършения шедьовър на ГаудиСаграда Фамилия Получавайте билетите си по имейл, SMS ...
Билети за стадион Камп ноу онлайн
Стадион Camp Nou
Camp Nou - Билети за разглеждане на стадионa Посетете емблематичната арена на ФК Барселона и вземете безплатен туристически наръчник за ...

Най-добрите места за посещение в Испания

Планиране на вашето посещение в Барселона

Барселона

Език

Каталунски и испански

Валута

Евро (€)

Код за набиране

34

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Общественият транспорт като метрото, трамваите и FGC (регионални влакове) са най-бързият и удобен начин за предвижване в Барселона.

Различни видове билети и пътни карти могат да бъдат закупени в метростанциите. Не забравяйте да разгледате и пеша – Барселона е пълна със съкровища и тапас, скътани по тесните странични улички.

Метеорологично време

Барселона е известна със слънчевото си средиземноморско време, с топло лято и мека зима.

През летните месеци юли и август достигат до 30 ° C / 86 ° F, а през зимните месеци – до 10 ° C / 50 ° F. Само с 90 дни дъжд годишно, шансовете са пътуването ви до Барселона да бъде напоено със слънце.

Плажове

Фини златисти пясъчни плажове, залети от плитки сини води – крайбрежието нагоре и надолу от Барселона е живописно.

Те са любими на жители и туристи, уникално е да има толкова страхотни плажове толкова близо до такъв велик град. Бреговата линия на Барселона се простира на 5 км и предлага девет великолепни плажа.

Какво да правя в Барселона за 3 дни

Билети за Саграда Фамилия онлайн

Саграда Фамилия

Посетете Sagrada Familia и се изумете от една от най-вдъхновяващите сгради в света. Самият Гауди е бил толкова отдаден на този проект, че е живял на мястото 16 години и е погребан в криптата отдолу.

Спиралните стълбища, седем параклиса, витражи и обширни детайли говорят за всеотдайността на световноизвестния каталунски архитект към този проект. Той трябва да бъде завършен през 2026 г. – на 100-годишнината от смъртта му.

Билети за Парк Гюел онлайн

Парк Гюел

Това се случва, когато оставите брилянтно идиосинкратичния архитект Антони Гауди да проектира външно пространство. Джинджифилови къщи, вълшебен гущер и змийска пейка, която се извива по периметъра, са само част от архитектурния разцвет на Park Güell .

Но тази икона на Барселона също е перфектно поддържана необятна градина. Причудливите докосвания на Гауди по някакъв начин допринасят – а не отвличат от естествената красота.

парк Цитадела

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella е “зеленият бял дроб” на Барселона. Дълго време след създаването си тази земна площ от 17 хектара беше единственият градски парк. Възхитителният зоопарк в Барселона, епичният фонтан и очарователната скулптура на мамут са сред акцентите на посетителите.

За да бъдем честни, самото идване и пикник на слънце или сянка също може да бъде акцента на посещение на този оживен градски парк.

Монсерат

Излизане от града към Монтсеррат

Посетете едно от най-великолепните места на Каталуния. Планинското светилище на Монсерат определено си заслужава пътуването. Монсерат е бенедиктински манастир, природен парк, духовна светиня и каталунски културен крайъгълен камък, всичко в едно.

Посещението тук предлага баланс между културни и природни забележителности. Попийте великолепни гледки от назъбените скални образувания и посетете манастира и музея.