ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Гранада

Вижте Алхамбра 

Разгледайте един средновековен свят

Всички неща за правене в Ганада

Билети за Исабела Католическата кралица онлайн
Исабела Католическата кралица: Личен екскурзовод в Гранада
Билети за Исабела Католическата кралица: Личен екскурзовод в Гранада Научете повече за кралица Исабела I в тази пешеходна обиколка на ...
Билети за абатство Sacromonte онлайн
Абатство Sacromonte
Билети за абатство Sacromonte Посетете абатството на Гранада от 17 век получавате и панорамна гледка към градаАбатство Sacromonte Получавайте билетите ...
Билети за дворците Алхамбра и Насрид онлайн
Дворците Алхамбра и Насрид: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод
Билети за дворците Алхамбра и Насрид: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод Направете задълбочена VIP обиколка на разкошната история на ...
Билети за Музея на пещерите Сакромонте онлайн
Музей на пещерите Сакромонте
Билети за Музея на пещерите Сакромонте Подземно пътуване в циганската историяМузей на пещерите Сакромонте Получавайте билетите си по имейл, SMS ...

Най-добрите места за посещение в Испания

Планиране на вашето посещение в Гранада

Билети за дворците Алхамбра и Насрид онлайн

Език

испански

Валута

Евро (€)

Код за набиране

34

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Въведение

Най-хубавият вход на Европа от XIV век е претъпкан, но пътуването до Алхамбра, един от най-зашеметяващите исторически комплекси в света, не е за изпускане.

Гранада обаче е повече от мавританските дворци. Намирайки се на около 70 км от брега, но все пак близо до планините Сиера Невада, ви дава възможност да карате ски и да отидете на плаж, и всичко това в един ден.

Опознаване

Гранада има отлична градска транспортна мрежа и много от тях минават през Гран Виа, оживената главна улица в центъра. В града има много таксита, но можете да използвате туристическия влак също за обиколка на града.

Ако искате да отидете до Сиера Невада, за предпочитане е да си вземете кола под наем, но ако предпочитате можете да се разхождате из самата Гранада. Носете удобни обувки. Няма да съжалявате, когато стигнете до калдъръмените склонове на Албайзин и Сакромонте.

Метеорологично време

Горещина и горещина е това, което ще намерите през юли и август в Гранада, въпреки че е суха топлина, така че няма да сте прекалено изпотени, докато изследвате забележителностите.

Ако предпочитате по-меки, по-умерени температури, може да отидете на пролет и на есен, когато пак е топло и слънчево. През януари времето обикновено е топло и ясно, но през нощта може да стане студено.

Какво да правя в Гранада за 3 дни

Катедрала Гранада

Катедралата в Гранада

Главната катедрала в Гранада е построена от кралица Изабела след завладяването на Гранада, която доста противоречиво я постави на мястото на съществуваща джамия. Вътрешностите са леки и въздушни, а таваните са високи.

Тази донякъде внушителна готико-ренесансова структура е замислено напомняне за историята на града и си струва да се разгледа. Разгледайте крепостта Алкасаба, дворците Насрид и двореца на Карл V с аудио гид.

Кралски параклис

Кралски параклис

Донякъде странната и кръвожадна история на Андалусия оживява пред очите ви в Кралския параклис. Там са погребани католическите монарси на Испания от 16 век и където местните жители и туристите идват да се възхищават на изобразителното изкуство и скулптурата.

Това е част от комплекс от спиращи дъха сгради и един от най-завладяващите символи на испанската култура в Гранада. Отидете там рано, за да направите най-добрите снимки.

Плажове

Насладете се на  плажа

Най-хубавото на Гранада е, че е само на 35 минути с кола или такси до плажовете на Коста Тропик. За хладно плуване в морето просто се отправете към Торенуева, Ла Ерадура или Салобреня.

Плая де ла Риана или плажът на Риана е известен с това, че е един от най-добрите в Коста дел Сол, въпреки своите камъчета и отчетливо небелия пясък. Освен това е фаворит за водолази и шноркели, ако искате да попаднете под вълните.

Билети за дворците Алхамбра и Насрид онлайн

Алхамбра

Най-хубавият и най-добре запазен вход към Европа от 14 век е доста претъпкан, но пътуване до Алхамбра не е за изпускане. Този обект е обвеян за световно наследство на ЮНЕСКО е отчасти дворец и отчасти крепост.

Ще се възхитите. Пропуснете опашката и направете дълга разходка из разкошните мавритански дворци на най-популярната забележителност в Гранада, през красивите градини Женералифе, покрай фонтаните и в дворците Насрид – централният дворцов комплекс и връхната точка на дизайна на Алхамбра.