ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности във Флоренция

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Най-продавано във Флоренция

Най-добрите билети за неща, които да правите във Флоренция

Трябва да се види през деня

Няколко други любими музеи, обиколки и атракции

Почувствайте флорентинския дух

Насладете се на града по най-добрия начин

Всички неща за правене във Флоренция

Билети за Пиза и наклонената кула от Флоренция /Pisa and the Leaning Tower Roundtrip from Florencе/: Пропуснете опашката
Пиза и наклонената кула – екскурзия от Флоренция
Наклонената кула в Пиза - Билети за екскурзия от Флоренция: Пропуснете опашката Изкачете се до върха на наклонената кула на ...
Билети за музей Bargello: Пропуснете опашката
Музей Bargello
Билети за музей Bargello: Пропуснете опашката Бивш затвор, изпълнен с ренесансови шедьовриМузей Bargello- локация Получавайте билетите си по имейл, SMS ...
Билети за Галерия Палацо Пити и Палатин онлайн
Галерия Палацо Пити и Палатин: Пропуснете опашката
Билети за Галерия Палацо Пити и Палатин: Пропуснете опашката Посетете дома на Великите херцози на ТосканаПалацо Пити Получавайте билетите си ...
Флорентинска академия
Флорентинска академия за изящни изкуства: Приоритетен вход
Билети за Флорентинска академия за изящни изкуства: Приоритетен вход Дом на безценни шедьоври, включително Дейвид на Микеланджело - и много ...

Най-добрите места за посещение в Италия

Планиране на вашето посещение във Флоренция

florence

Език
Италиански

Валута
Евро (€)

Код за набиране
+39

Часова зона
Централноевропейско време (CET)

Изгубете се (но не се притеснявайте, ще ви хареса!)

Флоренция е мечтата на пешеходците – можете да намерите нещо интересно във всяка витрина, историческият център е изпълнен с живота и много улици са твърде тесни, за да се промъкнат автомобили или автобуси.

Така че най-бързият начин да стигнете до мястото, където искате да отидете, е пеша. Ако наистина предпочитате колела пред ходене, велосипеди се предлагат под наем и са много по-препоръчителни от понякога бавните, неудобни автобуси и трамваи (да не говорим за скъпите таксита!)

Градът, където лятото приключва бавно

Ако се опитвате да вземете решение за най-доброто време да посетите Флоренция, имате късмет! Този град е с умерен климат през по-голямата част от годината, но от юни до септември туристически тълпи се спускат във Флоренция.

В съчетание с потискащата лятна жега пикът на лятото може да бъде лошо време за пътуване. За да избегнете най-лошото, докато се наслаждавате на най-доброто от Флоренция, планирайте посещението си за пролетта. Или, ако не се плашите от малко настинка, януари и февруари има значително по-малко туристи.

Изкуства, култура и флорентински пържоли

Да изживееш Флоренция означава да прочетеш жива книга с история. Домът на Ренесанса е бил сърцето на европейската политика, култура и изкуство в продължение на стотици години.

Днес Флоренция е жива с великолепни музеи, фантастични дизайнерски магазини, сензационни ресторанти (вижте заглавието по-горе) и вдъхновяващо изкуство и архитектура, което го прави едно от най-истински незабравимите преживявания в Европа.

Какво да правя във Флоренция за 3 дни

Билети за Галерия Уфици онлайн

Галерия Уфици

Стъпете в галерията на Уфици, където времето – и красотата – стоят неподвижно. Този музей е съкровищница на изкуството на Ренесанса и Барока, съдържащ емблематични произведения като Раждането на Венера и Поклонение на влъхвите. Пропуснете опашката и се изгубете в чудесните творби на Рафаело , Микеланджело, Дюрер, Караваджо, Рембранд, Ботичели и Тициан.

santa maria del fiore

Катедралата Санта Мария дел Фиоре

Катедралата Санта Мария дел Фиоре определя силуета на Флоренция, а вътрешността ѝ ще ви възхити. Това архитектурно чудо е толкова красиво в дизайна, колкото стенописите, които украсяват неговите стени от бял и зелен мрамор. Не пропускайте шанс да се изкачите на Duomo и да се насладите на изумителните гледки. Може да е модерен град днес, но гледката към Флоренция е не по-малко зашеметяваща!

Билети за Флорентинска академия за изящни изкуства онлайн

Флорентинска академия за изящни изкуства

Флорентинска академия за изящни изкуства е дом на една от най-известните ренесансови скулптури в света: Давид на Микеланджело. Тази икона от 5,17 метра олицетворява смесването на изкуство и протест от XVI-ти век – неслучайно той гледа към Рим! Не забравяйте да разгледате и други невероятни произведения на Ботичели, Гирландайо и Учело.

pisa

Наклонената кула в Пиза

Скромното градче Пиза прави перфектно еднодневно пътуване далеч от суматохата на Флоренция. Вижте Пиза – дом на световното културно наследство на ЮНЕСКО със своя Площада на чудесата Piazza dei Miracoli, и 800-годишната наклонена кула. Извървете 296 стъпки, както някога Галилео за да видите красивия град отгоре.