ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Рим

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Задължително да видите в Рим

Потопете се в света на гладиатори, художници и папи

Изживейте Вечния град

Влюбете се в древната архитектура или посетете прекрасните музеи на Рим

Семейни пътувания

Посетете най-популярния увеселителен парк в града или направете екскурзия във времето

Всички неща за правене в Рим

Билети за най-доброто от Рим онлайн
Най-доброто от Рим: Ватикана, Колизеума и Свети Петър
Билети за най-доброто от Рим: Ватикана, Колизеума и Свети Петър Един билет за най-доброто от Рим: Ватикана, Колизеума и базиликата ...
Комбиниран билет за Рим онлайн
Комбиниран билет за Рим
Комбиниран билет за Рим Насладете се на достъп до една или две от най-добрите атракции в Рим, както и до ...
Билети за Ватиканските музеи и Сикстинската капела онлайн
Ватикански музеи и Сикстинска капела
Билети за Ватикана, музеи и Сикстинската капела - Пропуснете опашката Спиращи дъха стенописи на Микеланджело и невероятни произведения на изкуствотоКарта ...
Билети за Колизеума
Билети за Колизеума: Пропуснете опашката + Достъп до Арената и Римския форум
Билети за Колизеума: Пропуснете опашката + Достъп до Арената и Римския форум Вземете единствените билети за Колизеума, които ви дават ...
Loading...

Най-добрите места за посещение в Италия

Планиране на вашето посещение в Рим

Planning your Rome visit

Език
Италиански

Валута
Евро (€)

Код за набиране
+39

Часова зона
Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Метрото на Рим е разположено на кръст север-юг, изток-запад и те се пресичат на гара Термини. Те са доста удобни, ако останете в близост до спирка, но ако не … е, запознайте се с автобусите.

Системата може да изглежда сложна в началото, но маршрутите са показани по лесен за разбиране начин на спирките. Автобусите са начесто, но подчинени на хаоса на римския трафик!

Билетите за транзит са валидни за всички видове обществен транспорт и са лесно достъпни на автомати за билети на метростанциите, големите автобусни спирки и в някои барове и обекти за продажба на тютюневи изделия. Не забравяйте да ги маркирате при качване в автобуса!

Метеорологично време

Рим има средиземноморски климат. Летата са горещи и сухи. Не забравяйте също да носите слънцезащитен крем и шапки. Ако случайно имате ръчен вентилатор, вземете и него. Зимите са прохладни и дори може да стане малко студено – въпреки че климата е средиземноморски. Средните сезони на пролетта и есента са склонни да бъдат приятни и меки и са перфектни за вечеря на ал фреска в ризи с къси ръкави.

Рим не е дъждовен, но когато завали, може да бъде проливно. Запознайтесе с метеорологичната прогноза сутрин, за да сте в безопасност. Също така имайте предвид, че изобилните фонтани из града се захранват от акведуктите. Вземете си бутилка с вода и я напълнете с безплатната пролетна хладна вода.

La Dolce Vita

Тази фраза (буквално: „сладкият живот“) става нарицателна с класическият филм на Федерико Фелини със същото име,  който дебютира през 1960 г. Но дори преди това, тя е била част от италианския език и култура. Отнася се не просто за наслада от живота, а за активно наслаждаване на изживяното преживяване. Струва си да използвате времето си във Вечния град, за да разберете наистина концепцията. Бъдете като местните и отидете на пасаж (разходка) във вечерната прохлада след хранене. Отпийте сутрешно капучино с приятели на маса на тротоара. Вземете допълнителна лъжичка джелато при джелатериите. Отворете втора бутилка Кианти. И разбира се: хвърлете монета в Треви, за да осигурите връщането си във Вечния град.

Какво да правя в Рим за 3 дни

Teza-The Colosseum

Колизеумът

Животът в Древен Рим е бил доста труден. А когато древните се нуждаели от забавление, те го получавали в епични пропорции в Колизеума. Завършен през 80 г. сл. Хр., Това е най-големият амфитеатър, построен някога – може да побере до 80 000 екзалтирани зрители. Те идват да гледат лов на животни, пресъздаване на известни битки и, разбира се, гладиатори, които се бият лъвове (и един друг).

Днес Колизеумът е великолепна руина. За да цитирам лорд Байрън, това е: “Разруха, но какво разруха!” Влезте и можете да разгледате обширния му интериор, да погледнете към трибуните, където седят римските граждани, и да погледнете надолу към пода, където се провеждат известните битки и лов. Под пода е имало сложна система от подемници, рампи и капани, позволяващи на зверовете, хората и декорите да се издигнат на арената.

Teza-Modern Rome

Модерен Рим

Рим с право е известен със своята завладяваща история, но също така ще откриете, че е жизнена, динамична европейска столица. Много от древните райони са се превърнали в модерни места за срещи. Креативна кухня, дизайнерски коктейли и красиви, елегантно облечени хора изобилстват. Отделете малко време, за да изпитате част от тази прочута Dolce vita . Rione Monti, Trastevere, Testaccio и Pigneto са чудесни места за да се докоснете до креативната класа на столицата.

Ако руините изглеждат прекалено съсипани за вашия вкус, има невероятна модерна архитектура. Акцентите включват MAXXI, нов музей, който прилича на огъната колекция от продълговати тръби, проектирана от прекрасния и световноизвестен Заха Хадид. А музикалният парк Аудиториум на Ренцо Пиано, който наподобява футуристичен космически бръмбар в движение, е невероятна гледка.