ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Начало > Италия > Рим > Подземията на Площад Навона – Стадионът на Домициан

Билети за поздемията на Площад Навона – Стадионът на Домициан

Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ни

Показване на билети през вашия смартфон

Преглед

Работно време
Понеделник 10:00 – 19:00 часа
Вторник 10:00 – 19:00 часа
Сряда 10:00 – 19:00 часа
Четвъртък 10:00 – 19:00 часа
Петък 10:00 – 19:00 часа
Събота 10:00 – 20:00 часа
Неделя 10:00 – 19:00 часа
Посетете тази атракция без багаж

Намери гардероб за багаж в Рим с помощта на Radical Storage

Акценти
  • Получете приоритетен достъп, за да видите първото постоянно място в Рим за състезателна атлетика (и Световното наследство на ЮНЕСКО), поръчано през 80 г. сл. Хр.
  • Вижте Пиаца Навона от различна гледна точка. Тази подземна римска сграда е натъпкана с история и някога е домакин на гладиаторски игри след пожар в Колизеума!
  • Нека аудио гидът (достъпен на 6 езика) да ви разкаже всичко за Пиаца Навона, историята на стадиона на Домициан и атлетическите игри, провеждани тук
Описание

Стадионът на Домициан е скрит под площад Навона като някакво заровено съкровище. Коя е тя. Този уникален обект на ЮНЕСКО за световно наследство беше първото място на Рим за гладиаторски игри и състезателна атлетика. С този билет за приоритетен вход ще разгледате това подземно пространство заедно с аудио гид. Подходящ е за любителите на спорта и почитателите на историята.

Вижте още +

Трудно е да се повярва, че точно под оживения площад Навона се намира древноримска сграда, пълна с вълнуваща история. Стадионът на Домициан (наричан още Цирк Агоналис ) може да побере до 20 000 зрители, гладни за битки и … спорт. Събитията, които са се провеждали тук, включвали професионални гимнастички (често от Гърция), състезания по бягане (обикновено с жени състезателки) и други.

 

Състезанието се считаше за толкова важно, че имената на победителите са открити, изписани върху гробници. Имена, изваяни в камък, спечелилите победителите, докато бяха живи: получиха корона от дъбови и маслинови листа. Предполага се, че древните са ходили заради любовта към игрите.

 

Император Тит възлага строежа на Стадиона на Домициан около 80 г. сл. Хр. (Същата година Колизеумът е завършен). И когато Колизеумът е бил повреден от пожар през 217 г. сл. Хр., Тук се провеждат някои от гладиаторските игри.

 

Този стадион, някога връхна римските забавления, сега се намира под съвременния град. Заслужава си времето да избягате от хаоса и тълпите и да видите руините на някои стадиони.

Билет

Характеристики на билета

Незабавна доставка на билети

Приемат се билети през смартфони

Какво е включено

Входен билет до стадиона на Домициан

Аудио справочник на 7 езика (специален аудио справочник за деца)

Промяна или анулиране на билета
  • Анулирането е възможно до 24 часа преди датата на посещението ви
  • Промени са възможни за този билет

Местоположение

Адрес

The Stadium of Domitian
3,Via di Tor Sanguigna, 00186, Rome