ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности във Венеция

Водни чудеса

Топ билети за неща за вършене по вода във Венеция

Най-доброто от Венеция

Направете пътуване, което да запомните с тези задължителни забележителности

Всички неща за правене във Венеция

Билети за класическа разходка с гондола онлайн
Класическа разходка с гондола
Билети за класическа разходка с гондола Насладете се на перфектна класическа разходка с гондола във ВенецияМясто на среща Calle Larga ...
Билети за оркестър Интерпрети Венециани (Interpreti Veneziani) онлайн
Оркестър Интерпрети Венециани (Interpreti Veneziani): Концерт във Венеция
Билети за оркестър Интерпрети Венециани (Interpreti Veneziani): Концерт във Венеция Нов ансамбъл на италианската и международната концертна сценаChiesa di San ...
Билети за Църквите от асоциацията Хорус
Църквите от асоциацията Хорус
Билети за Църквите от асоциацията Хорус Един билет за разглеждане на 15 религиозни забележителностиChiesa di Santa Maria del Giglio Получавайте ...
Билети за оркестър I Musici Veneziani онлайн
Венециански музиканти (оркестър I Musici Veneziani): Вивалди “Четирите сезона“ концерт
Билети за Венециански музиканти (оркестър I Musici Veneziani): Вивалди “Четирите сезона“ концерт Върнете се във времето за изключително изпълнение на ...

Най-добрите места за посещение в Италия

Планиране на вашето посещение във Венеция

Венеция

Език
Италиански

Валута
Евро (€)

Код за набиране
+39

Часова зона
Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Венеция е доста лесна за придвижване пеша и повечето хора намират лабиринта от улици за доста забавен, за да се изгубят. Но ако се опитвате да се впишете в много  кратки срокове, използвайте и обществения транспорт.

Публична компания ACTV управлява вапорето лодки с различни размери – наричат се така, защото те са били с парно захранване. Билетите трябва да бъдат валидирани на сухопътните машини, в една от докинг станциите. За да прекосите Гранд канала ще ви трябва един от фериботите

Метеорологично време

Ако планирате да се разхождате по улиците, със сладолед в ръка, юли е най-добрият месец за това, летните температури във Венеция са средно 23 °C.

Недостатъкът е, че летните месеци са и най-многолюдни. Най-студеният и тихият месец е януари, когато температурите спадат до 3 °C. Не отлагайте обаче – Венеция може да бъде красива под лек прах от сняг.Всеки месец между януари и юни има променлива температура (носете пуловер и слънцезащитен крем).

Венецианска храна и напитки

Ако традиционните ястия на Венето са в списъка ви с желани храни, опитайте малко oca in onto (гъска в мазнина). По-добре е, отколкото звучи. Раци, скариди стоматоподи (скариди) и морски охлюви са морски продукти, които може да не видите другаде.

За закуска, много барове ще предложат цикети (венециански тапас) – малки лакомства от 1 евро на брой. Домашното вино на повечето места е по-добро, отколкото в други европейски страни, така че не се страхувайте да пробвате дори и най-евтиното.

Какво да правя във Венеция за 3 дни

Сан Марко

Базиликата на Сан Марко

Историята оживява в това, което е център на венецианския обществен и политически живот в продължение на повече от 1000 години. Блестящата базилика “Сан Марко” е един от най-изумяващите образци на византийската архитектура.

Тази църква, зашеметяваща посетителите с 8 500 м2 блестящи мозайки, датира от IX век – апогей на Венецианската република. Веднъж Наполеон нарече района, който обитава, площадът на Сан Марко, “трапезарията на Европа”. Вземете екскурзоводско обиколка, за да се потопите в историята.

Билети за Двореца на дожите онлайн

Двореца на дожите

Като символ на политическата сила на Венеция, могъщият дворец на дожите е акцент в списъка на всеки посетител. Тук ще станете свидетели на впечатляващи възрожденски произведения на изкуството от най-великите и ще научите историите, които правят този дворец нещо специално.

Погледнете мозайките, датирани от 1270 г., за да видите как откраднатото тяло на Свети Марк, пристига в базиликата. Обиколете музея на операта, влезте в затвор и изразете симпатиите си, докато пресичате, като затворниците и пресичате Моста на въздишките.

Венеция

Разгледайте водните пътища

Запознайте се с гондолиера, вземете мандолината си и скочете в една от гондолите, за да пуснете един по един от известните канали на Венеция. Не забравяйте, че е хубаво певец да ви пее серенада, но това ще повиши цената.

Ние можем да ви помогнем да спестите малко пари. За различна гледка, качете се на вапорето (водния автобус) и вземете обиколката с лодка на Гранд Канал по главната пътна артерия на града. Разходката с лодка на 3,5 км от жп гарата до Сан Марко е чудесно запознаване с културата и историята на Венеция.

Доломити

Отидете до Доломитите

Ако желаете малко по-бавно темпо, направете еднодневно пътуване до включените в списъка на ЮНЕСКО – Доломитите. Можете да видите две от най-красивите езера на целия полуостров, езерото Санта Катерина и езерото Мизурина, да хапнете обяда си в традиционна тратория и да се разходите из малкото планинско градче Кортина д’Ампецо с всичките си уникални бутици.

Ренесансовият художник Тициан е роден в близкия Пиеве ди Кадоре. Докато се върнете във Венеция, ще станете културно по-богати, както и освежени.