ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности във Венеция

Водни чудеса

Топ билети за неща за вършене по вода във Венеция

Най-доброто от Венеция

Направете пътуване, което да запомните с тези задължителни забележителности

Всички неща за правене във Венеция

Билети за музея на Леонардо да Винчи Венеция онлайн
Музей на Леонардо да Винчи Венеция: Пропуснете опашката
Билети за музея на Леонардо да Винчи Венеция: Пропуснете опашката Открийте живота, творбите и още ненапълно разкритите тайни на великия ...
Прочетете още
Билети за Базиликата Сан Марко онлайн
Базиликата Сан Марко: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод
Билети за базиликата Сан Марко: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод Разходете се на площада, разгледайте църкватаБазилика Сан Марко Получавайте ...
Прочетете още
Билети за Базиликата Сан Марко онлайн
Базиликата Сан Марко и Двореца на дожите: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод
Билети за базиликата Сан Марко и Двореца на дожите: Пропуснете опашката + Обиколка с екскурзовод Двучасовата обиколка на най-известните забележителности ...
Прочетете още

Най-добрите места за посещение в Италия

Планиране на вашето посещение във Венеция

Венеция

Език
Италиански

Валута
Евро (€)

Код за набиране
+39

Часова зона
Централноевропейско време (CET)

Обществен транспорт

Венеция е доста лесна за придвижване пеша и повечето хора намират лабиринта от улици за доста забавен, за да се изгубят. Но ако се опитвате да се впишете в много  кратки срокове, използвайте и обществения транспорт.

Публична компания ACTV управлява вапорето лодки с различни размери – наричат се така, защото те са били с парно захранване. Билетите трябва да бъдат валидирани на сухопътните машини, в една от докинг станциите. За да прекосите Гранд канала ще ви трябва един от фериботите

Метеорологично време

Ако планирате да се разхождате по улиците, със сладолед в ръка, юли е най-добрият месец за това, летните температури във Венеция са средно 23 °C.

Недостатъкът е, че летните месеци са и най-многолюдни. Най-студеният и тихият месец е януари, когато температурите спадат до 3 °C. Не отлагайте обаче – Венеция може да бъде красива под лек прах от сняг.Всеки месец между януари и юни има променлива температура (носете пуловер и слънцезащитен крем).

Венецианска храна и напитки

Ако традиционните ястия на Венето са в списъка ви с желани храни, опитайте малко oca in onto (гъска в мазнина). По-добре е, отколкото звучи. Раци, скариди стоматоподи (скариди) и морски охлюви са морски продукти, които може да не видите другаде.

За закуска, много барове ще предложат цикети (венециански тапас) – малки лакомства от 1 евро на брой. Домашното вино на повечето места е по-добро, отколкото в други европейски страни, така че не се страхувайте да пробвате дори и най-евтиното.

Какво да правя във Венеция за 3 дни

Сан Марко

Базиликата на Сан Марко

Историята оживява в това, което е център на венецианския обществен и политически живот в продължение на повече от 1000 години. Блестящата базилика “Сан Марко” е един от най-изумяващите образци на византийската архитектура.

Тази църква, зашеметяваща посетителите с 8 500 м2 блестящи мозайки, датира от IX век – апогей на Венецианската република. Веднъж Наполеон нарече района, който обитава, площадът на Сан Марко, “трапезарията на Европа”. Вземете екскурзоводско обиколка, за да се потопите в историята.

Билети за Двореца на дожите онлайн

Двореца на дожите

Като символ на политическата сила на Венеция, могъщият дворец на дожите е акцент в списъка на всеки посетител. Тук ще станете свидетели на впечатляващи възрожденски произведения на изкуството от най-великите и ще научите историите, които правят този дворец нещо специално.

Погледнете мозайките, датирани от 1270 г., за да видите как откраднатото тяло на Свети Марк, пристига в базиликата. Обиколете музея на операта, влезте в затвор и изразете симпатиите си, докато пресичате, като затворниците и пресичате Моста на въздишките.

Венеция

Разгледайте водните пътища

Запознайте се с гондолиера, вземете мандолината си и скочете в една от гондолите, за да пуснете един по един от известните канали на Венеция. Не забравяйте, че е хубаво певец да ви пее серенада, но това ще повиши цената.

Ние можем да ви помогнем да спестите малко пари. За различна гледка, качете се на вапорето (водния автобус) и вземете обиколката с лодка на Гранд Канал по главната пътна артерия на града. Разходката с лодка на 3,5 км от жп гарата до Сан Марко е чудесно запознаване с културата и историята на Венеция.

Доломити

Отидете до Доломитите

Ако желаете малко по-бавно темпо, направете еднодневно пътуване до включените в списъка на ЮНЕСКО – Доломитите. Можете да видите две от най-красивите езера на целия полуостров, езерото Санта Катерина и езерото Мизурина, да хапнете обяда си в традиционна тратория и да се разходите из малкото планинско градче Кортина д’Ампецо с всичките си уникални бутици.

Ренесансовият художник Тициан е роден в близкия Пиеве ди Кадоре. Докато се върнете във Венеция, ще станете културно по-богати, както и освежени.