ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Новини

Ключът към перфектната среща за Свети Валентин: културен щрих

Сподели

Проучване на 2000 британци и 2000 американци разкри, че в днешно време мечтаната среща включва културни преживявания, дейности на открито или нещо ново и различно. Проучването показва, че когато става въпрос за запознанства, британците имат желание да правят впечатление, да се наслаждават на културни изживявания и обичат да посещават вдъхновяващи места

Ключът към перфектната среща за Свети Валентин: културен щрих

Онлайн платформа за издаване на билети за музеи и атракции Tiqets , направи проучването „Перфектна среща“, за да придобие по-добра представа за това какво търсят хората когато отидат на среща. Проучени са повече от 4000 души в САЩ и Великобритания.

Проучването разкрива, че над 70% от хората във Великобритания са съгласни, че новите културни преживявания са ключът към запазването на романтичната искра. Хората в една връзка са особено склонни да мислят, че новите културни преживявания добавят свежа енергия към една връзка.

Изглежда вечерята не е единственото предпочитание за Свети Валентин, като 40% от анкетираните в Обединеното кралство казват, че няма да излизат на вечеря, за да отпразнуват празника. Що се отнася до заниманията през деня, най-добрият вариант според британците е разходка в парк или ботаническа градина, посещение на зоопарка или речен круиз.

„Нашата мисия е да направим културата по-достъпна в редица дейности, от художествени галерии до градини. През 2020 г. наблюдаваме, че тези културни дейности стават по-популярни не само когато хората пътуват, но и когато са у дома, особено като става дума за специална дата.“

– Алексис Пепис, мениджър на Tiqets във Великобритания

Проучването показва Париж като най-романтичен град, а Венеция и Рим като „мечтани“ варианти. Айфеловата кула, Гондола във Венеция и Лондонското око бяха сред първите 5 места, за които се смята, че се правят предложения за брак.

Британците са готови да похарчат пари за тези изживявания на дата със среден разход от 73 паунда на специална дата.

Една четвърт каза, че трябва да планират срещата си поне няколко дни предварително, с елементи на забавление и „изненади“, с които да впечатлят партньора си.

Денят на влюбените е възможност да покажете какво ви е интересно за вашата среща. Tiqets е тук, за да намерите лесно културните дейности, които ще се харесат най-много на вас и вашата половинка.

– Алексис Пепис, мениджър на Tiqets във Великобритания

Ако се мъчите да намерите идеи за този Свети Валентин, разгледайте някои от тези креативни идеи

За Tiqets
Мисията на Tiqets е да направи културата по-достъпна, като улесни повече хора да посещават музеи и атракции. От началото на 2014 г. компанията е свързала милиони хора с музеи и атракции с незабавни, в последни минути и мобилни билети. Tiqets работи както със скрити скъпоценни камъни, така и с топ музеи и атракции по целия свят.

Компанията е със седалище в Амстердам и в момента работят 200+ души по целия свят, включително в Амстердам (щаб), както и в Сиатъл, Лас Вегас, Орландо, Филаделфия, Лондон, Копенхаген, Париж, Барселона, Рим, Виена, Бангкок, Токио и Осака. Повече информация можете да намерите на Tiqets.com .

ТОП 10 НАЙ-ЖЕЛАНИ ИЗЖИВЯВАНИЯ ЗА СРЕЩИ ПРЕЗ ДЕНЯ
1) Разходка в парк или ботаническа градина
2) Посещение на зоопарк
3) Круиз по река или канал
4) Модерна културна атракция, напр. Empire State Building или Warner Bros студио турне
5) Историческа атракция, например Independence Hall във Филаделфия
6) Увеселителен парк или воден парк
7) Разходка с лодка
8) Посещение на замък или дворец
9) Аквариум
10) Музей на изкуство/музика

ТОП 10 НАЙ-ДОБРИТЕ МЕСТА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА БРАК
1) Central Park
2) Айфелова кула
3) Ниагарски водопад
4) Гондола във Венеция
5) Лондонско око
6) Емпайър Стейт Билдинг
7) Круиз по канали в Амстердам
8) Круиз по река Сена
9) Колизеумът
10) Замъкът Уиндзор