ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Амстердам

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Задължително да видите в Амстердам

Музеи в Амстердам

Обиколки и круизи по каналите 

Най-добрите места за посещение в Нидерландия

Планиране на вашето посещение в Амстердам

amsterdam

Език

Холандски и английски

Валута

Евро (€)

Код за набиране

31

Часова зона

Централноевропейско време (CET)

Качете се на колелото си

Купете едночасова или многодневна карта от всяка метростанция или жп гара (или в трамваите). Като алтернатива, наемете колело и се присъединете към местните жители, когато те се движат на две колела (просто внимавайте с трамваите, ако сте били на кафешоп).

Разходете се около Вонделпарк, отправете се към парка Amsterdamse Bos или просто се изгубете, обикаляйки красивите странични улички. Никой не носи каски, а скутерите също използват велоалеите, така че бъдете внимателни!

Вали или грее?

В Амстердам е доста дъждовно и ветровито от октомври до март, благодарение на равнината на надморската височина. Това са особено добри „музейни месеци“. От май до септември често има синьо небе греещо слънце и атмосферата на града се променя напълно.

Изглежда, че всички са в къси панталони и летни рокли, обикаляйки каналите или на пикник в парковете. Плюс това е светло до 10 или 11 вечерта. Присъедини се към партито!

Влезте в настроение за храна

Това, което всъщност е в крокета или  bitterballen, е загадка – но помислете за месо, кремообразен, телешки бульон в костюм от галета и сте близо. В повечето барове ще намерите същата селекция, тъй като вкусът им е страхотен с бира.

Също така повечето кафета се сервират с (малка) бисквита отстрани. ВНИМАНИЕ: Хапнете каас (сирене) – холандците правят сирене от 800 г. пр. н. е., така че до този момент са доста добри в това.

Какво да правя в Амстердам за 3 дни

amsterdam

Rijksmuseum

Посетете Rijksmuseum и се изумете не само от огромната колекция на музея, но и от архитектурата на сградата. Разгледайте красивите витражи и готическите конструкции. Голямата колекция от картини от 16-ти до 21-ви век ще ви удиви. Най-важното платно в колекцията е без съмнение „Нощната стража“. Това и още една причина да направите своя престой в Амстердам завършен с посещение на Rijksmuseum.

amsterdam

Каналите

Ако посещавате Амстердам, ще искате да прекарате известно време в проучване на историята на каналите. 165-те канала определят пейзажа на града и са признати за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 2010 г. Най-добрият начин да разгледате каналите е като направите живописен туристически круиз , който ще ви преведе през сърцето на града. Чуйте аудио коментарите и научете за богатото наследство, докато се възхищавате на акцентите на Амстердам, включително кралския дворец и къщата на Ане Франк.

amsterdam

Градът

Амстердам е много повече от град, пълен с музеи, магазини за сувенири, квартал с червени фенери и кафенета. След ден посещение на музеи, наслаждаване на концерти или комедийни представления, е време за разходка из града и разширяване на културния ви знания за Амстердам. Влезте в деветте улици или Йордана, за да видите няколко сладки бутика или отидете до най-големия парк в Амстердам, Vondelpark, и се насладете на релаксиращата природа. Завършете деня си с посещение на De Pijp, оживен квартал с много кафенета и тераси, където можете да се насладите на хапване или питие.

amsterdam

Heineken преживяване

Докато сте в De Pijp, намерете пътя си към Heineken Experience , в бившата пивоварна на Heineken. Научете всичко, което трябва да знаете за тази световно известна бирена пивоварна, вижте процеса на варене на тази вкусна бира и се насладете на малък урок по дегустация на бира. След като се обучите в производството на бира Heineken, отидете до бара, където ще получите безплатно бира Heineken, за да завършите посещението си Heineken Experience. Препоръчително е да отидете сутрин, тъй като през деня ще стане наистина натоварено.