ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Лондон

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Акценти в Лондон

Музеите в Лондон

Най-известни забележителности

Всички неща за правене в Лондон

Билети за изложението Тауър Бридж онлайн
Изложението Тауър Бридж
Билети за изложението Тауър Бридж Птичи поглед към живота на Лондон от 42 метра над река ТемзаТауър Бридж Получавайте билетите ...
Прочетете още
Билети за катедралата Сейнт Пол онлайн
Катедралата Сейнт Пол: Бърз достъп
Билети за катедралата Сейнт Пол: Бърз достъп Влезте в един от символите на ЛондонКатедрала Сейнт Пол Получавайте билетите си по ...
Прочетете още
Билети за замъка Уиндзор онлайн
Замъка Уиндзор
Билети за замъка Уиндзор Замъкът Ундзор Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ни Показване на билети през вашия ...
Прочетете още
Билети за Гледката от Shard онлайн
Гледка от Shard
Билети за Гледката от Shard Вземете билет до най-високата сграда във Великобритания!Гледката от Shard Получавайте билетите си по имейл, SMS ...
Прочетете още

Най-добрите места за посещение в Обединеното кралство

Планиране на вашето посещение в Лондон

bileti-london-Buckingham Palace

Език

Английски

Валута

Лира (£)

Код за набиране

+44

Часова зона

Средно време в Гринуич (GMT)

Обществен транспорт

Лондон има сложна мрежа от метро, влакове и автобуси. Всичко е доста добре свързано, но стигането от едната страна на града до другата може да отнеме много време (и вероятно да включва няколко трансфера на транспортни линии).

Ключът към успеха е да групирате дейностите си географски, за да не се налага да се връщате обратно в зона, която вече сте посетили. Също така си струва да инвестирате в Oyster Card или дневна карта.

Купуването на билети всеки път, когато се качите в автобус или метро, ще източи парите от джобовете ви с потискаща скорост.

Кралска афера

Както всички знаем, нищо не е по-британско от кралското семейство! Нейно величество кралица Елизабет и сие наричат ​​Бъкингамския дворец свой дом от векове, а столицата на Обединеното кралство е изпълнена с паметници, посветени на тяхната величествена монархия.

Сега можете да следвате стъпките на крале и кралици Тюдор в Хамптън Корт и двореца Кенсингтън и дори да видите работните конюшни на това специално семейство, преди да се възхитите на самите бижута на короната в емблематичната Лондонска кула.

Метеорологично време

Лондон се слави със своето а палто от мъгла – дори вдъхновява името на лондонската компания за дрехи London Fog. Но през март до октомври времето всъщност може да бъде доста топло. Точно тогава лондончани се трупат на тераси и в паркове. Зимата може да е студена и особено мокра.

Освен топло яке, шал, ръкавици и шапка, носете водоустойчиви обувки. Или още по-добре, ботуши. Разбира се, почти по всяко време на годината времето може да се промени бързо, така че дори и да е топъл пролетен ден, е добра идея да носите пуловер или леко палто.

Какво да правя в Лондон за 3 дни

Билети за Музеи Лондон онлайн

Музеи

На 1 декември 2001 г. британското правителство свали таксите за влизане в много от най-добрите британски музеи и галерии. Всеки посетител на Лондон трябва да се възползва от възможността да види колкото се може повече.

Британският музей е пълен с фантастично изкуство и артефакти – включително оригиналния камък Rosetta, който позволи на изследователите да пробият кода на египетските йероглифи. Природонаучният музей съдържа около 70 милиона растителни, животински, изкопаеми, скални и минерални екземпляри. Освен това Галерията Tate и Tate Modern винаги радват.

Sport City

За любителите на спорта пътешественици Лондон е препълнен с много спортни атракции. Естествено, добре ухажвани са футболните поклонници, на Челси Stamford Bridge , на Арсенал Emirates и историческият Wembley Stadium, всички предлагащи специални екскурзии и зад кулесите, но Kia Oval също е чудесно въведение в най-британския спорта – крикет, Олимпийският стадион за 2012 г. вече е отворен за публика и разполага с различни атрактивни за привличане на вниманието – като пързалката ArcelorMittal Slide .

Западен край

Ню Йорк има Бродуей, Лондон има Уест Енд и … е, няма трето място; Лондон е едно от двете най-добри места в света за гледане на театър (или както лондончани казват: „thee-ah-tre”. Повечето ресторанти в Театралния окръг имат „меню за предварително представяне“, предназначено да ви нахрани и да излезете навреме, завесата да се вдигне.

Кулата на Лондон

Лондонската кула е била в центъра на кралските борби за власт в продължение на почти хиляда години. Мощта, която притежава, е толкова голяма, че има шест гарвани, които охраняват кулата по всяко време. Легендата гласи, че ако не успеят да я опазят, кралството (Обединеното кралство) ще падне. И това е само една от завладяващите легенди, прикрепени към това място. Какво друго бихте очаквали от място, което е обитавано (сред другите) от духовете на Хенри VI, Ан Болейн и полярна мечка?