ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Забележителности в Истанбул

Купи си билет сега и се наслади на почивката!

Най-продавано в Истанбул

Сега това е Истанбул, а не Константинопол

Турски изкушения

Добавете малко местни знания към своите забележителности

Всички неща за правене в Истанбул

Билети за музея на двореца Топкапъ: Пропуснете опашката
Музей на двореца Топкапъ
Билети за музея на двореца Топкапъ: Пропуснете опашката БЕСТСЕЛЪРMузей на двореца Топкапъ Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ...
Билети за Мадам Тюсо в Истанбул онлайн
Мадам Тюсо в Истанбул
Билети за Мадам Тюсо в Истанбул Запознайте се отблизо със световни и турски знаменитостиМадам Тюсо в Истанбул Получавайте билетите си ...
Билети за Златния рог и круиз по Босфора онлайн
Златният рог и круиз по Босфора
Билети за Златния рог и круиз по Босфора Вижте истинският Истанбул по сушата и от водата с местен екскурзоводЗлатен рог ...
Билети за забележителностите на Истанбул онлайн
Обиколка на забележителностите на Истанбул, двореца Долмабахче и круиз по Босфора
Билети за обиколка на забележителностите на Истанбул, двореца Долмабахче и круиз по Босфора Целодневна обиколка на Истанбул, включваща обеден круиз ...
Loading...

Най-добрите места за посещение в Турция

Планиране на вашето посещение в Истанбул

Език

Турски

Валута

Турска лира (₺)

Код за набиране

90

Часова зона

Източноевропейско време

Където запад среща изток

Стъпете в култура, различна от която и да друга, където оживени улички и древни храмове съществуват рамо до рамо с блестящи стъклени небостъргачи. Трудно е да се разбере колко дълго е съществувал древният град Истанбул, неговото ключово значение в историята и множеството възможности, които предлага да научиш, видиш, вкусиш, изследваш и преживееш.

Истанбул е великолепно място, което предлага множество възможности за всеки посетител. Разгледайте оживените му улици и пазари, пийте ароматното (и силно) турско кафе, посетете едно от големите чудеса на света и вижте най-доброто от града от сушата или морето.

Опознаване

Общественият транспорт в Истанбул не е невъзможен за придвижване, но изисква някои усилия. Метро системата е чиста и модерна, въпреки че разстоянията между спирките могат да бъдат доста големи. Туристите са склонни да предпочитат трамвайната мрежа, която е чиста, надеждна и минава покрай няколко основни туристически атракции. Въпреки това, те могат да бъдат много претъпкани и бавни в час пик.

Пътуването с ферибот между европейската и азиатската страна на града е забавно изживяване, но лодките са склонни да удрят силно доковете от двете страни, стряскайки хората. Ако вземете такси, уверете се, че те ще използват измервателния уред, преди да влезете – шофьорите са склонни да завишават своите предварително зададени цени за туристи.

Климат

Истанбул е град с множество микроклимати, което трябва да ви предупреди да проверите прогнозата, преди да излезете за деня! Градът изживява и четирите сезона, включително снега през зимата. Не забравяйте да прегледате сезонните температури, преди да резервирате пътуването си, тъй като през летните месеци може да бъде много горещо и влажно и доста дъждовно през цялата година.

Турската столица е особено привлекателна в края на пролетта и началото на есента. Вземете чадър, когато пристигнете така или иначе, или да се предпазите от горещото слънце, или от честите (и внезапни) превалявания над Истанбул.

Какво да правя в Истанбул за 3 дни

Посетете едно от седемте чудеса на древния свят

Не всеки ден да имате шанс да видите едно от тях. Света София, катедрала от 6 век, която няколко пъти е сменила предназначението си (и религиите!) през времето, беше наскоро добавена към списъка със забележителности – и то с основателна причина.

Това просторно, богато украсено място представя подробно историята на църквата и града, като същевременно показва зашеметяващи християнски, ислямски и гръцки православни детайли. С обиколки, предлагани на няколко езика, Света София е задължително място за абсолютно всички.

Живей като султан

Потопете се в къс от историята в двореца Топкапъ, бившето седалище на Османската империя. Разходете се по същите мраморни зали с мозайка, като султаните Мехмед II и Селим III, и се възхищавайте на изобилието от всеки ъгъл.

От куполообразни зали до чудесни спални, великолепната съкровищница, сложни бани, ефектни хареми и лъскави оръжия, дворецът Топкапъ е проучване в областта на изкуството, историята и снизхождението. Посетете го самостоятелно или подобрете знанията си с екскурзоводско обслужване.

Вижте истинския Истанбул

За да разберете наистина това място, би ви помогнала вътрешна информация от местен гид. В град с толкова много история, като Истанбул, не можем да не препоръчаме пешеходни обиколки, водени от компетентен местен екскурзовод!

Дали да научите митовете и легендите на историческия квартал Бейоглу, да видите каква би могла да бъде Света София (ако не беше променила религиите толкова пъти!), да усетите местния нощен живот на улица Истиклал или да потънете в подземните дълбини на Цистерната Базилика, възползвайте се максимално от времето си с добре запознат гид.

Изпръскайте се с морска вода под турското слънце

Нито едно посещение в Турция не е пълно без ден за излизане по водата. В крайна сметка Истанбул се радва на достъп не до едно, а до две морета – Мраморно море и Черно море. Искрящите води на Босфор са наистина зашеметяващи и осигуряват несравнима гледка към някои от най-големите забележителности на Истанбул.

Подарете си морска разходка с разглеждане на забележителности, работете върху тена си на луксозна яхта, насладете се на фина турска храна на круиз на залез или удвоете приключението си с круиз до Черно море през очарователни крайбрежни села.