ЗАРЕЖДАНЕ

Въведете дума за търсене

Начало > Турция > Истанбул > Музей на двореца Топкапъ

Билети за музея на двореца Топкапъ: Пропуснете опашката

БЕСТСЕЛЪР

Mузей на двореца Топкапъ

Получавайте билетите си по имейл, SMS и приложението ни

Разпечатайте билета си

Преглед

Акценти
  • Пропуснете опашката и открийте невероятната история на Дворецът Топкапъ в Истанбул с билет „Пропусни опашката“
  • Разгледайте този изумителен дворцов комплекс и вижте изисканите вкусове на османските султани, изразени в безценни бижута, разкошни жилищни помещения и грандиозна архитектура
  • Разходете се из тихите градини, корпуси и скрити светилища, както и в историческите казарми, кухни и др.
Посетете тази атракция без багаж

Намери гардероб за багаж в Истанбул с помощта на Radical Storage

Описание

Домът на турските легендарни султани от векове, Дворецът Топкапъ е един от най-добрите избори в Истанбул, ако искате да се потопите в невероятната история на някога могъщата Османска империя. Въпреки всичко висенето по опашки в жегата на Истанбул обаче може да е по-малко от турския локум, затова пропуснете опашката и започнете да го изучавате с този удобен билет!

Независимо дали сте любител на историята, или сте обсебен от архитектурата, или просто някой, който харесва фините неща в живота, Дворецът Топкапъ ще ви взриви от емоции с безкрайните си съкровища.
Някога бижуто в короната на Османската империя, Дворецът Топкапъ сега е една от най-важните културни забележителности на Турция. И е запълнен с вида богата архитектура, която бихте свързали със султаните на една от най-мощните империи в историята.

Зрелищни гледки ще се разкрият пред очите ви от край до край в целия дворец – от сложни мозайки, които украсяват красивите вдлъбнати куполни тавани и големи коридори, до инкрустирани с бижута оръжия в оръжейната, 86-каратови диаманти и други безценни съкровища и скъпоценни камъни.
Разгледайте идиличните градини, корпуси и светилища, невероятно показни жилищни помещения, огромни кухни, казарми, аудитории и други. Мащабът спира дъха и всяка уникална част от този дворец е напоена с драматичната история на бившата турска империя.

 

Билет

Характеристики на билета

Пропуснете опашката, като покажете своя билет през смартфона си.

Какво не е включено

Аудио ръководство
Пътеводител на живо
Секция Харем

Инструкции
  • Покажете ваучера си за смартфон на представителя на мястото за срещи, за да получите билета си.
  • Мястото за срещи е на фонтана на султан Ахмед III, разположен пред главния вход на двореца и срещу музея на килимите (виж картата).
  • Представителят ще бъде облечен в червена униформа като член от Istanbul Welcome Card.
Промяна или анулиране на билета
  • Възможни са промени